Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:31 09 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Avocat condamnat la Constanța pentru trafic de droguri de risc și mare risc (document)

ro

27 Oct, 2021 00:00 4617 Marime text

 
  • Curtea de Apel Constanța i-a interzis inculpatului dreptul de a deține, purta și folosi orice categorie de arme, precum și dreptul de a se afla în localitatea Vama Veche, jud. Constanța, pe o perioadă de 5 ani.
 
  • Decizia luată de magistrații din Constanța nu este definitivă.
 

Curtea de Apel Constanța a admis azi, 26 octombrie 2021, acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, Secția de combatere a traficului de droguri şi Ioan Andrei Gheorghe, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.
 
Decizia a fost luată în dosarul 422/36/2021 cu părți: Gheorghe Ioan Andrei - inculpat și stadiul procesual – fond.
 
Pe cale de consecință, instanța a decis condamnarea inculpatului Gheorghe Ioan Andrei la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.
 
„Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 3 ani închisoare aplicată inculpatului Gheorghe Ioan Andrei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, ce curge de la rămânerea definitivă a sentinţei penale de condamnare. Pe durata termenului de supraveghere inculpatul Gheorghe Ioan Andrei va respecta următoarele măsuri și obligații: - să se prezinte la serviciul de probațiune, la datele fixate de acesta; - să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; - să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; - să comunice schimbarea locului de muncă; - să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existentă; - să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate; - să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanței; - să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile, în condițiile stabilite de instanță în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului, Sector 2 București sau Arhiepiscopia Bucureștilor“, se mai arată în decizia magistraților.
 
În continuare, Curtea de Apel i-a interzis inculpatului Gheorghe Ioan Andrei dreptul de a deține, purta și folosi orice categorie de arme, precum și dreptul de a se afla în localitatea Vama Veche, jud. Constanța, pe o perioadă de 5 ani.
 
Totodată, Curtea a dedus durata reținerii și arestării preventive de la data de 24.06.2021 până la data de 17.08.2021.
 
„Dispune confiscarea specială a sumei de 500 lei de la inculpatul Gheorghe Ioan Andrei, reprezentând suma primită ca urmare vânzării către investigatorul sub acoperire la data de 19.06.2021 (...)“, se mai arată în decizia magistraților din Constanța.

 
Hotărârea completă a Curții de Apel Constanța poate fi citită integral accesând secțiunea Documente.  
 
Facem precizarea că l-am contactat telefonic pe avocatul Ioan Andrei Gheorghe, din București, pentru obținerea unui punct de vedere cu privire la dosar, însă acesta nu a dorit să ofere alte detalii.   
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: arhivă ZIUA de Constanța.
 
Citește și
 
I s-au confiscat roba și insigna!
O avocată din București, condamnată la Constanța! A recunoscut tot la Parchet! (document)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii