Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:08 30 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

I s-au confiscat roba și insigna! O avocată din București, condamnată la Constanța! A recunoscut tot la Parchet! (document)

ro

25 Oct, 2021 00:00 5909 Marime text
 
 
  • Judecătoria Constanța a dispus confiscarea specială a robei de avocat de culoare neagră, ştampilă rotundă avocat , insignă avocat cu inscripţia Uniunea Naţională a Barourilor din România.
 
  • Judecătoria Constanța i-a aplicat inculpatei pedeapsa cea mai grea a amenzii de 1350 lei la care se va adăuga un spor de 1/3 din pedeapsa amenzii de 900 lei, inculpata urmând să execute pedeapsa rezultantă de 1.650 lei.
 
O avocată din București a fost condamnată, la Constanța, pentru săvârşirea infracţiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, dar și pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea fără drept a denumirilor „Barou“, „Uniunea Națională a Barourilor din România“, a denumirilor specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, precum şi folosirea însemnelor specifice profesiei şi purtarea robei de avocat, prevăzută de art. 60 al. 6 din Legea nr. 51/1995, privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat.
 
Vineri, 22 octombrie 2021, Judecătoria Constanţa a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei din data de 15.02.2021, întocmit în dosarul penal nr.2245/P/2016 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
 
Ca atare, instanța a decis condamnarea inculpatei L.G., la 90 de zile-amendă cu un cuantum de 10 lei pentru fiecare zi-amendă, în cuantum total de 900 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități (...) și la 135 de zile-amendă cu un cuantum de 10 lei pentru fiecare zi-amendă, în cuantum total de 1.350 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea fără drept a denumirilor „Barou“, „Uniunea Națională a Barourilor din România“, a denumirilor specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, precum şi folosirea însemnelor specifice profesiei şi purtarea robei de avocat (...), privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat.
 
În continuare, Judecătoria Constanța i-a aplicat inculpatei pedeapsa cea mai grea a amenzii de 1350 lei la care se va adăuga un spor de 1/3 din pedeapsa amenzii de 900 lei, inculpata urmând să execute pedeapsa rezultantă de 1.650 lei.
 
„Se atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor art.63 alin.1 Cod penal, respectiv asupra faptului că sustragerea cu rea-credinţă de la executarea pedepsei amenzii, conduce la înlocuirea numărului de zile-amendă neexecutate cu un număr corespunzător de zile închisoare“, se mai arată în decizia magistraților.
 
De asemenea, Judecătoria Constanța a dispus confiscarea specială a robei de avocat de culoare neagră, ştampilă rotundă avocat G.L., insignă avocat cu inscripţia Uniunea Naţională a Barourilor din România.
 
„Dispune desfiinţarea următoarelor înscrisuri: carnetului de identitate pentru avocat L.G.cu seria (...), carnetelor cu împuterniciri avocaţiale cu antet Uniunea Naţională a Barourilor din România (...), carnet contracte de asistenţă judiciară cu antet, Uniunea Naţională a Barourilor din România/Baroul Bucureşti (...)“, potrivit minutei judecătorești.
 

Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă.
 
Întreaga decizie a primei instanțe poate fi citită integral accesând secțiunea Documente.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal
.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Militar condamnat pentru trafic de droguri! Procesul a debutat la Constanța cu o amânare
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii