Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O profesoară din Constanţa a fost condamnată definitiv. Victimele, doi copii gemeni, de clasa 0

ro

09 Feb, 2018 00:00 15079 Marime text
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanţa s-au pronunţat, ieri, printr-o decizie definitivă, într-un dosar în care doi copii gemeni (fată şi băiat), de clasa 0, ar fi fost agresaţi chiar de către cea care le era profesoară. Fapta a avut loc la Şcoala Gimnazială nr. 2 „Viceamiral Ioan Murgescu“ din localitatea Valu lui Traian.
 
Maria Zaharia, cu o experienţă în sistem de aproape 40 de ani, a fost trimisă în judecată pe data de 16 mai 2017, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, prin rechizitoriul nr. 1940/P/2016, fiind acuzată de purtare abuzivă. Pe data de 29 iunie, în primă instanţă, Judecătoria Constanţa a dispus condamnarea cadrului didactic la pedeapsa de 3.000 de lei amendă penală (200 de zile amendă x 15 lei, suma corespunzătoare unei zile-amendă), pentru comiterea infracţiunii de purtate abuzivă. Mai mult decât atât, femeia a fost condamnată la pedeapsa de 3.000 de lei amendă penală (200 de zile amendă x 15 lei, suma corespunzătoare unei zile-amendă), pentru comiterea infracţiunii de purtate abuzivă.
 

4.000 de lei amendă penală

 
Judecătoria Constanţa a contopit pedepsele stabilite şi a aplicat inculpatei pedeapsa cea mai grea, de 3.000 de lei amendă penală, la care se adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, urmând ca inculpata să primească în final pedeapsa de 4.000 de lei amendă penală. Mai departe, instanţa a admis în parte acţiunile civile exercitate de părţile civile şi a dispus obligarea inculpatei să plătească fiecărei părţi civile câte 1.500 de lei, cu titlu de daune morale. Inculpata a fost obligată la plata sumei de 1.800 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat.
 

Nemulţumiri


Decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată atât de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, cât şi de mama celor doi copii, dar şi de cadrul didactic. Contestaţiile au fost trimise spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa, instanţă care ieri a respins toate acţiunile promovate şi a menţinut decizia Judecătoriei Constanţa. Hotărârea Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii