Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:44 07 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O avocată din Constanța, acuzată că a sustras un dosar civil. Ce a decis ieri Înalta Curte

ro

02 Apr, 2020 00:00 875 Marime text

Înalta Curte de Casație și Justiție a României a amânat, ieri, dosarul în care o avocată din Baroul Constanța este acuzată de a sustras un dosar din incinta Arhivei Civile a Judecătoriei Constanța. Noul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 24 iunie.


În primă instanță, avocata a primit de la Curtea de Apel Constanța la opt luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de sustragere sau distrugere de înscrisuri.


În actul de sesizare a instanței, procurorii susțin că, aproape de finele anului 2016, inculpata (Maria P., în vârstă de 80 de ani) a sustras din incinta Arhivei Civile a Judecătoriei Constanța un dosar civil al acestei instanțe, în care deținuse calitatea de parte, profitând de faptul că acest dosar i se înmânase spre studiu.

În decembrie 2019, Curtea de Apel Constanța a stabilit în sarcina avocatei opt luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de sustragere sau distrugere de înscrisuri. Magistrații au amânat aplicarea pedepsei de opt luni închisoare pe durata unui termen de supraveghere de doi ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

Instanța a mai dispus ca pe durata termenului de supraveghere inculpata să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune Constanța, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile, precum și întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.

Curtea i-a atras atenția inculpatei asupra dispozițiilor art. 88 Cod penal privind revocarea amânării aplicării pedepsei, în cazul nerespectării măsurilor de supraveghere impuse sau a săvârșirii de noi infracțiuni în cursul termenului de supraveghere.


Citește și:

A dat în judecată CSM pentru a deveni judecător fără a da examen. Ce au decis magistrații constănțeni

Sentința definitivă în cazul avocatului Adrian Avram, anunțată peste câteva zile
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii