Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:36 27 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu sunt un criminal, sunt un om care luptă pentru justiție“ Ce afaceri are în România Dragoș Săvulescu, condamnat în dosarul Retrocedărilor, reținut în Grecia

ro

10 Aug, 2021 00:00 1286 Marime text
 
  • Dragoș Săvulescu a fost condamnat în Dosarul Retrocedărilor din Constanța, la cinci ani și jumătate de detenție cu executare. 
  • Săvulescu se afla în vacanță în Grecia. Surse judiciare arată că omul de afaceri nu ar fi trebuit să părăsească Italia, țară care, în noiembrie 2020, a dispus executarea pedepsei în Italia, hotărând, totodată, suspendarea acesteia.
  • Oamenii legii au aflat că Săvulescu se află în Grecia după ce iubita sa, fotomodelul Angela Martini, a postat pe rețelele de socializare, mai multe imagini cu locul în care se află.   
 
Omul de afaceri Dragoș Săvulescu, judecat și condamnat în Dosarul Retrocedărilor din Constanța, la cinci ani și jumătate de detenție, reținut duminică în Grecia, va fi prezentat unui judecător pentru confirmarea mandatului european de arestare. Săvulescu ar fi fost dat de gol chiar de iubita sa, fotomodelul Angela Martini, care a postat pe rețelele de socializare mai multe imagini cu locul în care se află omul de afaceri, respectiv în Grecia.   
 
Prin decizia penală nr. 32 din 07.02.2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea lui Emil Dragoș Săvulescu la o pedeapsă de 5 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.
 
În noiembrie 2020, ministrul Justiției de la acel moment, Cătălin Predoiu, a precizat că autoritățile judiciare din Napoli au respins executarea mandatului, au recunoscut sentința emisă de instanța română și au dispus executarea pedepsei în Italia, hotărând, totodată, suspendarea acesteia.
 
Anterior, pe 29 octombrie 2020, Dragoș Săvulescu a scris pe pagina sa de Facebook că „nu sunt un  criminal, sunt un om care luptă pentru justiție și pentru propria viață, în condițiile în care o mare nedreptate mi s-a făcut! Și sunt un învingător!“.
 

Firmele 

   
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 09 august 2021, Emil Dragoș Săvulescu apare în următoarele firme: Solar Indie Junction SRL (Ilfov), Mandrake Productions SRL (Bucureşti), Fastserv Prodcom SRL (Bucureşti), Ivana Chubbuck Mandragora Movies Acting Studio SRL  (Bucureşti).
 
De asemenea, tot potrivit Confidas.ro, Emil Dragoș Săvulescu a mai figurat în: Global Invest Group Societate de Investiții și Dezvoltare SA, Maxfactor Industry SRL, Highlife Trust SRL și High Life Grup SRL, toate radiate.
 

Solar Indie Junction

 
Solar Indie Junction SRL a fost înființată în 2012 și are ca obiect de activitate: „Activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune“. Asociații firmei sunt: Mandrake Productions SRL, Bucureşti, cu 50 % din capitalul social, Dorobanţu Mihail, cu 25 % din capitalul social și Sergovici Viorel, cu 25 % din capitalul social. Persoane din conducere sau autorizate (directori, împuterniciți, cenzori, auditori, reprezentanți legali etc.): Neculai Creţu - administrator și Emil Dragoş Săvulescu - reprezentant asociat persoană juridică.
 

Mandrake Productions și Fastserv Prodcom

 

Mandrake Productions SRL a fost înființată în 2012 și se ocupă de „activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune“, asociații fiind Mandragora Movies SRL, Bucureşti, cu 50 % din capitalul social, și Emil Dragoș Săvulescu, cu 50 % din capitalul social. Fastserv Prodcom SRL a fost înființată în 1996 și are ca obiect de activitate „agenţii imobiliare“. Asociat unic al firmei este Emil Dragoș Săvulescu. Administratorul firmei este Nicolae Săvulescu
 

Ivana Chubbuck - Mandragora Movies Acting Studio

 
Ivana Chubbuck - Mandragora Movies Acting Studio SRL a fost înființată în 2005 și are ca obiect de activitate „învăţământ în domeniul cultural (limbi străine, muzică, teatru, dans, arte plastice, şi alte domenii)“.
 
Firma este condusă de Păunescu Bobby George Marius, cu 65 % din capitalul social, Emil Dragoș Săvulescu, cu 30 % din capitalul social, și de Mandragora Movies SRL, cu 5 % din capitalul social. 
 
Ivana Chubbuck - Mandragora Movies Acting Studio SRL este administrată de Dumitrescu Conon Elena Gilda.
 
Sursa foto: instagram Angela Martini.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Uraganul imobiliar al Retrocedărilor din Constanța, clătinat de judecătorii de la Tribunal! Sentința ce i-ar putea afecta pe toți proprietarii terenurilor retrocedate
 
Afacerist condamnat cu executare în Dosarul Retrocedărilor din Constanța, eliberat în Italia. Povestea lui Dragoș Săvulescu, ajunsă la Înalta Curte
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii