Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Ultimele săptămâni au fost un iad“ Dragoș Săvulescu, condamnat cu executare în Dosarul Retrocedărilor din Constanța, este din nou un om liber

ro

13 Sep, 2021 00:00 1791 Marime text

 
  • Săvulescu – „Deși ultimele săptămâni au fost un iad, arestarea mea în Mykonos a dovedit din nou că autoritățile române sunt dispuse să abuzeze legile italiene și europene, încercând să pună în aplicare un mandat acolo unde nu au autoritate să o facă“.
 
Judecătorii din Grecia au respins cererea de predare a omului de afaceri Dragoș Săvulescu, condamnat la cinci ani și jumătate de detenție, în Dosarul Retrocedărilor din Constanța. Informarea oficială a fost transmisă de către autoritățile competente elene autorității judiciare române emitente (Curtea de Apel București) în conformitate cu dispozițiile articolului 22 din Decizia-cadru nr. 584/2002 privind mandatul european de arestare și procedurile de predare între statele membre.
 
În Dosarul Retrocedărilor din Constanța, prin decizia penală nr. 32 din 07.02.2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea lui Emil Dragoș Săvulescu la o pedeapsă de 5 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.
 
Ulterior, în noiembrie 2020, ministrul Justiției de la acel moment, Cătălin Predoiu, a precizat că autoritățile judiciare din Napoli au respins executarea mandatului, au recunoscut sentința emisă de instanța română și au dispus executarea pedepsei în Italia, hotărând, totodată, suspendarea acesteia.
 
În august 2021, Săvulescu a mers în vacanță în Grecia, unde a fost reținut și prezentat unui judecător pentru confirmarea mandatului european de arestare. Săvulescu ar fi fost dat de gol chiar de iubita sa, fotomodelul Angela Martini, care a postat pe rețelele de socializare mai multe imagini cu locul în care se află omul de afaceri, respectiv în Grecia.    
 
După punerea în libertate, judecătorii din Grecia au respins cererea de predare a omului de afaceri.
 
„Suntem bucuroși că instanța din Grecia a admis că nu trebuie să fiu extrădat și că am dreptul să mă întorc în Italia. Deși ultimele săptămâni au fost un iad, arestarea mea în Mykonos a dovedit din nou că autoritățile române sunt dispuse să abuzeze legile italiene și europene, încercând să pună în aplicare un mandat acolo unde nu au autoritate să o facă“, a declarat Săvulescu, potrivit site-ului albanez Politiko, citat de digi24.ro
 
Afaceri
 
Emil Dragoș Săvulescu apare în următoarele firme: Solar Indie Junction SRL (Ilfov), Mandrake Productions SRL (Bucureşti), Fastserv Prodcom SRL (Bucureşti), Ivana Chubbuck Mandragora Movies Acting Studio SRL  (Bucureşti).
 
De asemenea, tot potrivit Confidas.ro, Emil Dragoș Săvulescu a mai figurat în: Global Invest Group Societate de Investiții și Dezvoltare SA, Maxfactor Industry SRL, Highlife Trust SRL și High Life Grup SRL, toate radiate.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
„Nu sunt un criminal, sunt un om care luptă pentru justiție“
Ce afaceri are în România Dragoș Săvulescu, condamnat în dosarul Retrocedărilor, reținut în Grecia

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii