Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pedeapsa, cu executare în România, suspendată în Italia! Un afacerist condamnat în Dosarul Retrocedărilor, în așteptarea pronunțării

ro

25 Jan, 2022 00:00 1819 Marime text
 
  • Emil Dragoș Săvulescu a fost condamnat în Dosarul Retrocedărilor din Constanța, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.
 
 
Dragoș Emil Săvulescu contestă pedeapsa primită în Dosarul Retrocedărilor din Constanța, respectiv cinci ani și jumătate de detenție.
 
Acțiunea lui Săvulescu a fost trimisă spre soluționare Curții de Apel București.

Pronunțarea va avea loc pe data de 08 februarie 2022.
 
Prin decizia penală nr. 32 din 07.02.2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea lui Emil Dragoș Săvulescu, în Dosarul Retrocedărilor din Constanța, la o pedeapsă de 5 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.
 
Ulterior, autoritățile judiciare din Napoli au respins executarea mandatului, au recunoscut sentința emisă de instanța română și au dispus executarea pedepsei în Italia, hotărând, totodată, suspendarea acesteia.
 
Emil Dragoș Săvulescu apare în următoarele firme: Solar Indie Junction SRL (Ilfov), Mandrake Productions SRL (Bucureşti), Fastserv Prodcom SRL (Bucureşti), Ivana Chubbuck Mandragora Movies Acting Studio SRL  (Bucureşti).
 
De asemenea, tot potrivit Confidas.ro, Emil Dragoș Săvulescu a mai figurat în: Global Invest Group Societate de Investiții și Dezvoltare SA, Maxfactor Industry SRL, Highlife Trust SRL și High Life Grup SRL, toate radiate.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Ultima oră!
Dosarul Retrocedărilor. Statul Român, autorizat să intervină în uraganul imobiliar „dezlănţuit“ în Capitală! Sunt vizate aproape 50 de terenuri

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii