Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:18 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noutăți în procesul deschis de Georgeta Tapangea împotriva Primăriei Constanța

ro

12 Sep, 2023 10:24 1105 Marime text
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au amânat pronunțarea în dosarul 2485/118/2023 deschis de Georgeta Tapangea împotriva Primăriei Constanța, ce are ca obiect „anulare act administrativ HOT 322/28.07.2022”.

La termenul de ieri, 11 septembrie 2023, magistrații au amânat pronunţarea în cauză la data de 26.09.2023.

Amintim că în iulie 2023, magistrații de la Tribunalul Constanța s-au pronunțat în dosarul deschis de Georgeta Tapangea împotriva municipalității, prin care cere anularea unui act administrativ, ce vizează un teren din zona Brotăcei.

Soluția pe scurt: „Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, invocată de pârâţii MUNICIPIUL CONSTANŢA prin Primar şi PRIMARUL MUN. CONSTANŢA, prin reprezentant convenţional Cabinet de avocat Constantin Cojocaru. Respinge cererea principală de învestire a instanţei formulată de reclamanta TAPANGEA GEORGETA, în contradictoriu cu pârâţii MUNICIPIUL CONSTANŢA prin Primar şi PRIMARUL MUN. CONSTANŢA, ca fiind formulată împotriva unor persoane care nu justifică calitate procesual pasivă. Respinge, ca neîntemeiată, cererea de chemare în judecată, formulată de reclamanta TAPANGEA GEORGETA,  prin reprezentant convenţional SCA Calipetre şi Asociaţii, cu sediul în mun. Constanţa, str. Bogdan Vodă, nr. 61, jud. Constanţa, cu domiciliul procesual ales la sediul reprezentantului convenţional, în contradictoriu cu pârâtul CONSILIUL LOCAL AL MUN. CONSTANŢA, cu sediul în mun. Constanţa, b-dul Tomis, nr. 51, jud. Constanţa, prin reprezentant convenţional Cabinet de avocat Constantin Cojocaru. Obligă reclamanta la plata către pârâţi a sumei de 2856 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Tribunalul Constanţa-Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată la data de 10.07.2023, în conformitate cu prevederile art. 402 din CPC sub rezerva art. 396 alin. 2 din CPC raportat la art. 401 alin. 2 teza ultimă din CPC”


La începutul anului, Judecătorii de la Tribunalul Constanța au respins definitiv apelul formulat de Primăria Constanța într-unul din dosarele pe care le-a deschis împotriva Georgetei Tapangea, care construiește pe un teren pe care municipalitatea îl dorește a fi transformat în parc. Pe fondul cauzei privind anularea actului administrativ (exproprierea), pe 26 ianuarie 2023, magistrații au respins excepția litispendenței și cererea de disjungere a cauzei. Se poate ataca această decizie odată cu fondul. Solutia pe scurt: Respinge apelul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin intermediul grefei instanţei, azi data de 07.02.2023. Prima instanță, Judecătoria Constanța, a încuviințat executarea silită, privind exproprierea, însă a respins ca neîntemeiat desființarea de către debitoare a construcției de pe teren.

Este vorba de procesul pe fond de la Tribunalul Constanța privind anularea unui HCL ce privește exproprierea de pe terenul din zona Brotăcei-Tic-Tac. Reamintim că la jumătatea lunii octombrie 2022, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis în mod definitiv suspendarea Hotărârii Consiliului Local privind exproprierea terenului deținut de către Georgeta Tapangea, pentru amenajarea unei grădini publice în zona Brotăcei-Tic-Tac din Tomis Nord. „Dec./14.10.2022 Respinge ca nefondată excepţia lipsei de obiect şi excepţia lipsei de interes. Admite recursul. Casează sentinţa recurată şi rejudecând Admite cererea de suspendare. Dispune suspendarea executării HCL nr.482/28.12.2021 până la soluționarea definitivă a cauzei ce face obiectul dosarului nr. 5011/118/2022. Definitivă. Pronunţată azi, 14.10.2022 prin punerea soluției la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”. Amintim că în luna august, Tribunalul Constanța respinsese cererea de suspendare a executării formulată de Georgeta Tapangea.

PRECIZĂRI: Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Georgeta Tapangea pierde un proces deschis Primăriei Constanța. Iată decizia judecătorilor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii