Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:34 05 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Motivare în cazul avocatului condamnat la Constanța pentru trafic de droguri de risc și mare risc

ro

30 Oct, 2021 00:00 1221 Marime text

 
  • Curtea de Apel Constanța a avut în vedere, printre altele, atitudinea sinceră a inculpatului, circumstanțele personale ale acestuia ( fără antecedente penale, absolvent de studii superioare, și că la data săvârșirii faptei fiind avocat stagiar în cadrul Baroului București.
 
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța și-au motivat decizia luată în dosarul în care un tânăr avocat din București a fost condamnat, în baza unui acord de recunoaștere a vinovăției, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.
 
Avocatul în cauză a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, Secția de combatere a traficului de droguri.
 
Decizia a fost luată în dosarul 422/36/2021 - Gheorghe Ioan Andrei - inculpat și stadiul procesual – fond.
 
Dosarul a fost soluționat de Iulia Cezara Suciu, judecător din cadrul Curții de Apel Constanța.
 
Instanța i-a interzis inculpatului dreptul de a deține, purta și folosi orice categorie de arme, precum și dreptul de a se afla în localitatea Vama Veche, jud. Constanța, pe o perioadă de 5 ani.
 
Totodată, Curtea a dedus durata reținerii și arestării preventive de la data de 24.06.2021 până la data de 17.08.2021 și a dispus confiscarea specială a sumei de 500 lei de la inculpat reprezentând suma primită ca urmare vânzării către investigatorul sub acoperire la data de 19.06.2021.
 
În actul de sesizare a instanței s-a reținut, în esență, la jumătatea lunii iunie 2021 ar fi vândut, fără drept, numitului (...) cu suma de 100 lei cantitatea de 1,27 grame Cannabis, în jurul orelor 17,40, ar fi vândut, fără drept, numitului (...) cu suma de 300 lei cantitatea de 6,01 grame Cannabis, în jurul orelor 20.30 ar fi vândut, fără drept, investigatorului sub acoperire nume de cod (...) cu suma de 500 lei cantitatea de 1,45 grame Cannabis, precum și șase comprimate conținând MDMA.

 
 
Într-o altă zi, inculpatul ar fi deținut în vederea vânzării, fără drept, cantitatea de 4,01 grame Cannabis, un cântar electronic de culoare neagră, pe care s-a pus în evidență THC, un comprimat oval de culoare mov (...), comprimat care conține ca substanță activă Alprazolam.
 
Examinând acordul de recunoaștere a vinovăției înaintat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, Secția de combatere a traficului de droguri , Curtea de Apel Constanța a constată că în cauză sunt îndeplinite condițiile prevăzute la art. 480 - 482 Cod procedură penală.
 
Totodată, instanța a avut în vedere, printre altele, atitudinea sinceră a inculpatului, circumstanțele personale ale acestuia ( fără antecedente penale, absolvent de studii superioare, și că la data săvârșirii faptei fiind avocat stagiar în cadrul Baroului București.
 
Pentru toate aceste considerente, constatând că atât alegerea cuantumului pedepsei închisorii, cât și a modalității de executare cu privire la care s-a ajuns la un acord între procuror și inculpat, au fost stabilite în mod echilibrat pentru atingerea scopului și îndeplinirea funcțiilor de constrângere, de reeducare și de exemplaritate ale pedepsei, Curtea de Apel Constanța a admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, Secția de combatere a traficului de droguri și inculpat. 
 
Sursa motivare: rolii.ro

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Mascații, surprinși de ce au găsit la percheziții
Condamnare definitivă în dosarul bancomatului aruncat în aer în Lumina (video)

 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii