Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:19 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mascații, surprinși de ce au găsit la percheziții Condamnare definitivă în dosarul bancomatului aruncat în aer în Lumina (video)

ro

09 Oct, 2021 00:00 2984 Marime text

 
  • Decizia Curtii de Apel Constanța este definitivă.
 
Condamnare definitivă în dosarul bancomatului aruncat în aer în localitatea Lumina, județul Constanța! Fapta a avut loc în noaptea de 25/26.02.2020, în jurul orelor 02:00. Din aparatul ATM au fost luate două casete cu bani în care se afla suma totală de 65.110 lei, cauzând un prejudiciu în dauna CEC Bank în valoare de 117.721, 56 lei.  
 
Vineri, 8 octombrie 2021, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis condamnarea definitivă a unui inculpat din prezenta cauză la șase ani și trei luni de închisoare cu executare.  
 
Cel în cauză este acuzat că, în noaptea de 25/26.02.2020, în jurul orelor 02:00, împreună cu o altă persoană prin folosirea de materiale explozive, au provocat distrugeri la aparatul ATM, instalat pe peretele exterior al unui magazin din localitatea Lumina.
 
Din cauza deflagrației, magazinul alimentar a suferit prejudicii prin distrugerea mai multor categorii de marfă și a unor obiecte și articole de mobilier din interior, pentru ca ulterior, autorii, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, prin spargerea geamului tip termopan să pătrundă în interior și să sustragă din aparatul ATM două casete cu bani în care se afla suma totală de 65.110 lei.
 
Astfel, au fost cauzat un prejudiciu în valoare de 117.721, 56 lei.
 
Cu ocazie efectuării perchezițiilor domiciliare au fost identificate bunuri care interesează prezenta cauză, respectiv un număr de 14 terminale mobile, diferite mărci, majoritatea având inserate atât cartele SIM din România cât și din străinătate, cameră night-vision, șase stații de emisei recepție, sisteme de bruiaj frecvență auto, memory-stick-uri, cagule și măști, protecții pentru genunchi, suma de 3.900 lei compusă din 78 de bancnote din cupiură 50 lei, plăcuțe auto cu număr de înmatriculare (...), acte auto Jaguar, acte de identitate (...), două manometre ce măsoară presiunea în bari și în special, mai multe înscrisuri olografe reprezentând formule pentru compuși explozibili.
 
De menționat este faptul că protecțiile pentru genunchi identificate cu ocazia efectuării percheziției domiciliare, au fost observate și asupra unuia dintre autori cu ocazia vizionării înregistrărilor video de la fața locului.
 
Mai mult decât atât, într-un dormitor verificat de mascați a fost identificat un caiet de matematică având mai multe file completate reprezentând formule pentru compuși explozibili, respectiv nitroglicerină, trinitrotoluen și azotat de bariu.
 
Tot pe o filă din acest din urmă caiet, a fost identificată o schiță creionată olograf ce ilustrează magazinul din Lumina, cu lux de amănunte asupra amplasării ATM-ului, a căilor de acces și a ferestrelor, ceea ce relevă faptul că inculpatul a studiat îndeaproape zona magazinului și a pregătit minuțios săvârșirea infracțiunilor de care este acuzat.
 
Sursa motivare – rolii.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii