Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:02 18 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mîndrilă s-a abţinut! I-a dat cu suspendare lui Mazăre Cine este magistratul care va rejudeca Dosarul Retrocedărilor din Constanţa (document)

ro

29 Jan, 2020 00:00 2765 Marime text

Mâine, 30 ianuarie, la Curtea de Apel Bucureşti va avea loc primul termen în cauza privind rejudecarea unei mici părţi din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, unde singurul inculpat este omul de afaceri Georgică Giurgiucanu. Acesta a fost condamnat, de altfel, prin decizia din februarie 2019, de Înalta Curte, în dosarul „mamă“ al retrocedărilor din Constanţa, la cinci ani şi şase luni de detenţie, pentru instigare la complicitate la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, abuz în serviciu, în formă continuată şi, respectiv, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Iniţial, dosarul privind rejudecarea cauzei vizând celebrele retrocedări ilegale din Constanţa a fost repartizat spre soluţionare Corinei Cornelia Mîndrilă (fostă Gherghişan şi Dăescu), judecător al Curţii de Apel Bucureşti.


Mîndrilă este magistratul care a soluţionat în primă instanţă dosarul mare al retrocedărilor din Constanţa, când, pe data de 10 iulie 2017, a dispus 38 de achitări şi nouă condamnări, cea mai mare pedeapsă aplicată în acest dosar fiindu-i dată lui Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa - patru ani de închisoare cu suspendare. Corina Cornelia Mîndrilă a avut nevoie de aproximativ 12 luni pentru a motiva decizia din dosarul Retrocedărilor din Constanţa. În apel, Înalta Curte de Casaţie a decis condamnarea lui Radu Mazăre la nouă ani de închisoare cu executare.


Zilele trecute, Corina Cornelia Mîndrilă a formulat o cerere de abţinere de la judecarea Dosarului Retrocedărilor din Constanţa, solicitarea fiind aprobată.


Pe cale de consecinţă, cauza privind rejudecarea Dosarului Retrocedărilor a fost repartizată conform Regulamentului de ordine interioară al instanţelor de judecată completului de judecată prezidat de Bogdan Florin Voinescu, din Curtea de Apel Bucureşti.


Judecătorul Bogdan Florin Voinescu este magistratul care a decis condamnarea într-un alt dosar, în primă instanţă, a lui Cristian Borcea, fostul preşedinte executiv al Clubului de fotbal „Dinamo” şi totodată inculpat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, pe Geanina Terceanu, fost judecător al Tribunalului Bucureşti, dar şi pe fraţii Ioan şi Victor Becali. Tot în prezenta cauză au mai fost condamnaţi în primă instanţă avocaţii George Antonie Iorgovan şi Daniel Costel Petre.


De menţionat că, până să fie cercetată în dosarul în care a fost condamnată de Bogdan Florin Voinescu, Geanina Terceanu a judecat şi dosarul în care Avraham Morgenstern, apropiat al lui Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, este suspectat că, în perioada 2009 - 2014, în calitate de administrator al SC Shapir Structures SRL, nu ar fi înregistrat corespunzător veniturile obţinute din trei contracte şi nu ar fi înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte. În prezenta cauză, afaceristul israelian Morgenstern a fost condamnat definitiv la opt ani de închisoare cu executare.


Citeşte şi:

117 ani de închisoare pentru un prejudiciu de 114 milioane de euro
Este oficial! O mică parte din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa se va rejudeca!


Evaziune de 10 milioane de euro din banii constănţenilor?
Decizie definitivă pentru afaceristul israelian Avraham Morgenstern, apropiat al lui Radu Mazăre


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii