Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mega-dosar trimis în judecată! Anunțul procurorilor din Constanța

ro

20 Jan, 2023 10:46 2070 Marime text


Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată  a unui număr de 10 inculpaţi, patru în stare de arest preventiv, unul în arest la domiciliu, unul sub control judiciar şi patru în stare de libertate, aceştia fiind acuzaţi pentru săvârşirea mai multor furturi de animale, produse agroalimentare şi alte bunuri de pe raza judeţului Constanța.

Oficial

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 
La data de 19 ianuarie 2023 Judecătoria Medgidia a fost sesizată prin rechizitoriul din data de 13 ianuarie 2023 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, prin care s-a dispus trimiterea în judecată  a unui număr de 10 inculpaţi, toţi de sex bărbătesc, patru în stare de arest preventiv, unul în arest la domiciliu, unul sub control judiciar şi patru în stare de libertate, aceştia fiind acuzaţi pentru săvârşirea mai multor furturi de animale, produse agroalimentare şi alte bunuri de pe raza judeţului Constanța.

Din probatoriul administrat au rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, următoarele date:

1.   În seara zilei de 14.08.2022, în jurul orelor 2100, DCL, DFl, DSS și NF au sustras un număr de 58 de ovine din turma persoanei vătămate CMM situată la marginea localității Conacu, com. Cobadin jud. Constanța, cauzându-i persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de aproximativ 40.600 lei. Inculpatul CSG l-a ajutat pe DV să înlesnească valorificarea unei părți din animalele sustrase și anume a transportat un număr de 5 oi în vederea valorificării acestora.

2.   La data de 27.08.2022 DV şi CSG, la instigarea și cu complicitatea lui DSS, au sustras o baterie Bosch, cantitatea de aproximativ 100 litri motorină și un proiector din tractorul numitului CCG, situat în extravilanul localității Conacu, com. Cobadin jud. Constanța, totodată distrugând ușa și grila tractorului.

3.   La data de 19.08.2022, pe timpul nopții, NF a sustras o căruță de porumb știuleți din sola persoanei vătămate AI, situată în extravilanul localității Conacu, com. Cobadin jud. Constanța.

4.   La data de 20.08.2022, pe timpul nopții, NF şi ŞŞ au sustras câte o căruță de porumb știuleți din sola persoanei vătămate ZC, situată în extravilanul localității Conacu, com. Cobadin jud. Constanța.

5.   La data de 22.08.2022, pe timpul nopții, NF a sustras o căruță de porumb știuleți din sola persoanei vătămate RM și ŞŞ a sustras o căruță de porumb știuleți din sola persoanei vătămate IN, ambele sole ale persoanelor vătămate fiind situate în extravilanul localității Conacu, com. Cobadin, jud. Constanța.

6.   La data de 23.08.2022, pe timpul nopții, NF a sustras o căruță de porumb știuleți din sola persoanei vătămate ZC și ŞŞ a sustras o căruță de porumb știuleți din sola persoanei vătămate PM, ambele sole fiind situate în extravilanul localității Conacu, com. Cobadin  jud. Constanța.

7.   La data de 28.08.2022, pe timpul nopții, numiții DCL, Dinte Marian, DSS și ȘŞ au sustras câte o căruță de porumb știuleți din sola persoanei vătămate SG, situată în extravilanul localității Conacu, com. Cobadin  jud. Constanța.

8.   La data de 08.09.2022, pe timpul nopții, DCL, DM, DSS și NF au sustras câte o căruță de porumb știuleți din sola persoanei vătămate ME, situată în extravilanul localității Conacu, com. Cobadin, jud. Constanța.

9.   La data de 10.09.2022, pe timpul nopții, DCL și ŞŞ au sustras câte o căruță de porumb știuleți din sola persoanei vătămate AG, situată în extravilanul localității Conacu, com. Cobadin, jud. Constanța.

10. La data de 27.08.2022, DCL, cu complicitatea numiților IC și FȘ, a sustras în mai multe rânduri 34 saci cu floarea soarelui în greutate de aproximativ 850 kg. din sola persoanei vătămate ME, situată în extravilanul localității Conacu, com. Cobadin, jud. Constanța

11. La data de 19.09.2022, numitul ŞŞ a cumpărat 6 oi din specia carabaș, sustrase de către numitul FI, cioban la turma de oi a persoanei vătămate NC, situată în extravilanul localității Potârnichea jud. Constanța, pe marginea canalului Dunăre – Marea Neagră, cunoscând că oile sunt sustrase.

12. În cursul anului 2022, în mod repetat și pe timpul nopții, DCL, împreună cu DV, DSS și DF, dar și cu sprijinul numitului HI, au pătruns, prin efracție, în curtea imobilului persoanei vătămate ZI, iar de aici au sustras, prin demontare, ferestrele geamurilor de la imobil, ușile de acces și de interior, precum și ușa de la grupul sanitar, acoperișul de la garaj, gardul împrejmuitor al curții imobilului și elementele de compunere a tavanului fals aferent parterului imobilului, cauzându-i persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de aproximativ 25.000 euro, o parte dintre bunuri fiind găsite, cu ocazia percheziţiei, la domiciliul inculpaţilor.

Dosarul cauzei a fost trimis spre soluţionare la Judecătoria Medgidia.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă, arestul la domiciliu, controlul judiciar sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

IPJ caută șef pentru una dintre cele mai importante secții de poliție din județul Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii