Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:05 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicul Emanuel Boţ, acuzat de viol, din nou aproape de libertate, graţie judecătorului Arhip

ro

02 Nov, 2016 00:00 1468 Marime text
Victor Emanuel Boţ a fost trimis în judecată de procurorul Viorel Gabriel Teliceanu, în prezent procuror-şef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Medicul homeopat Victor Emanuel Boţ, de 39 de ani, din Constanţa, acuzat de viol, este din nou aproape de libertate! Şi asta graţie judecătorului Alexandru Bogdan Arhip, magistrat al Judecătoriei Constanţa, care a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive luate faţă de Boţ din data de 8 iunie, cu una mai blândă, respectiv controlul judiciar. Decizia judecătorului Arhip nu este definitivă, ea putând fi atacată la Tribunalul Constanţa.
 
Dacă decizia magistratului Alexandru Bogdan Arhip va fi menţinută şi de instanţa superioară, pe durata măsurii controlului judiciar, medicul homeopat Victor Emanuel Boţ va fi obligat să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată instanţa cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organele de poliţie desemnate cu supravegherea (din circumscripţia teritorială unde îşi are domiciliul), conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu depăşească limita teritorială a ţării decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar pe rolul căruia se află cauza, să nu se apropie de persoana vătămată sau de martorii din prezenta cauză, de membrii de familie ai acestora şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale.
 
Mai mult, Boţ va fi obligat, tot pe durata controlului judiciar, să nu exercite profesia şi să nu desfăşoare activităţile în exercitarea cărora ar fi comis presupusele fapte reţinute în sarcina sa.
 
„Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Dispune punerea în libertate a inculpatului la data rămânerii definitive a prezentei încheieri, dacă nu este reţinut / arestat în altă cauză, de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 99/UP/08.06.2016 emis de Judecătoria Constanţa“, potrivit deciziei judecătorului Alexandru Bogdan Arhip, de la Judecătoria Constanţa.
 
Victor Emanuel Boţ a fost trimis în judecată de procurorul Viorel Gabriel Teliceanu, în prezent procuror-şef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
În rechizitoriu, procurorul arată că, „în ziua de 16.05.2016, între orele 17.00 şi 18.00, în timp ce persoana vătămată, I.T.M., în vârstă de 11 ani, se afla pentru tratament, efectuând o şedinţă de reflexoterapie la cabinetul situat în municipiul Constanţa, strada Flămânda, inculpatul Boţ Victor Emanuel, profitând de calitatea sa de medic, a constrâns persoana vătămată, abuzând de încrederea şi influenţa sa asupra victimei, să se supună unui act sexual oral realizat de inculpat asupra victimei, totodată penetrând-o parţial cu degetul în vagin, fără a-i provoca deflorarea“.
 
De asemenea, „în perioada septembrie 2015 - mai 2015, la diferite intervale de timp şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în timp ce persoana vătămată R.D., în vârstă de 13 ani, se afla pentru tratament, efectuând în acest sens mai multe şedinţe de reflexoterapie la cabinetul situat în municipiul Constanţa, strada Flămânda, inculpatul Boţ Victor Emanuel, profitând de calitatea sa de medic, a constrâns persoana vătămată, abuzând de încrederea şi influenţa sa asupra victimei, să se supună unui act sexual oral realizat de inculpat asupra victimei, totodată penetrând-o parţial cu degetul în vagin, fără a-i provoca deflorarea, ejaculând asupra victimei“, se mai arată în rechizitoriu.
 
Mai mult decât atât, „în data de 31.05.2016, în jurul orei 18.00, în timp ce persoana vătămată P.M.T., în vârstă de şapte ani, se afla pentru o consultaţie la cabinetul medicului Boţ Victor Emanuel, din Constanţa, strada Flămânda, inculpatul Boţ Victor Emanuel s-a dezbrăcat şi şi-a expus organele genitale în faţa persoanei vătămate“, au conchis procurorii.
 
De menţionat că judecătorul Alexandru Bogdan Arhip a mai dispus în trecut eliberarea din arest a medicului Boţ, însă Tribunalul Constanţa i-a anulat decizia şi a hotărât menţinerea inculpatului în stare de arest preventiv.
 
Sursa foto: Facebook

Ti-a placut articolul?

Comentarii