Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:30 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie definitivă în cazul medicului homeopat Victor Emanuel Boţ

ro

20 Mar, 2017 00:00 2731 Marime text
Medicul homeopat din Constanţa Victor Emanuel Boţ, condamnat în primă instanţă la patru ani şi două luni de închisoare cu executare, el fiind găsit vinovat de două infracţiuni de act sexual cu minori şi de una de corupere sexuală, rămâne în stare de arest preventiv.
 
Decizia este definitivă şi a fost luată de Maria Uzună şi Cristina Eleni Marcu, judecătoare din Curtea de Apel Constanţa, care i-au respins ca nefondată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu.
 
Victor Emanuel Boţ a fost condamnat în primă instanţă de Alexandru Arhip, judecător din Judecătoria Constanţa.
 
Decizia magistratului Alexandru Arhip a fost atacată atât de medicul Boţ, cât şi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Conform rechizitoriului, Victor Emanuel Boţ este acuzat că, „în ziua de 16.05.2016, între orele 17.00 şi 18.00, în timp ce persoana vătămată, I.T.M., în vârstă de 11 ani, se afla pentru tratament, efectuând o şedinţă de reflexoterapie la cabinetul situat în municipiul Constanţa, strada Flămânda, inculpatul Boţ Victor Emanuel, profitând de calitatea sa de medic, a constrâns persoana vătămată, abuzând de încrederea şi influenţa sa asupra victimei, să se supună unui act sexual oral realizat de inculpat asupra victimei, totodată penetrând-o parţial cu degetul în vagin, fără a-i provoca deflorarea“.
 
De asemenea, „în perioada septembrie 2015 - mai 2015, la diferite intervale de timp şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în timp ce persoana vătămată R.D., în vârstă de 13 ani, se afla pentru tratament, efectuând în acest sens mai multe şedinţe de reflexoterapie la cabinetul situat în municipiul Constanţa, strada Flămânda, inculpatul Boţ Victor Emanuel, profitând de calitatea sa de medic, a constrâns persoana vătămată, abuzând de încrederea şi influenţa sa asupra victimei, să se supună unui act sexual oral realizat de inculpat asupra victimei, totodată penetrând-o parţial cu degetul în vagin, fără a-i provoca deflorarea, ejaculând asupra victimei“, se mai arată în rechizitoriu.
 
Mai mult decât atât, „în data de 31.05.2016, în jurul orei 18.00, în timp ce persoana vătămată P.M.T., în vârstă de şapte ani, se afla pentru o consultaţie la cabinetul medicului Boţ Victor Emanuel, din Constanţa, strada Flămânda, inculpatul Boţ Victor Emanuel s-a dezbrăcat şi şi-a expus organele genitale în faţa persoanei vătămate“, au conchis procurorii.
 
În final, Alexandru Arhip a dispus schimbarea încadrării juridice a celor două fapte de viol, în două infracţiuni de act sexual cu un minor şi una de corupere sexuală a minorilor. În final, după contopirea pedepselor, Victor Emanuel Boţ a fost condamnat la patru ani şi două luni de închisoare. Totodată, judecătorul Arhip a respins acţiunea civilă formulată în cauză.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii