Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:00 17 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai mulţi studenţi de la Universitatea „Ovidius“, achitaţi. Cine sunt şi de ce au fost acuzaţi

ro

02 Nov, 2017 00:00 2080 Marime text
Magistraţii din cadrul Judecătoriei Constanţa s-au pronunţat, în primă instanţă, în dosarul în care cinci studenţi israelieni de la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa (Ali Nassar, Mohammad Nassar, Mustafa Nassar, Tareq Yassin şi Bel Ali Hosin Taha) sunt acuzaţi de comiterea unei infracţiuni de lipsire de libertate.
 
Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, inculpaţii ar fi contactat un tânăr de 23 de ani din Ploieşti, pentru a face cu acesta un schimb de autoturisme. Cel din urmă a venit la Constanţa şi le-a dat israelienilor un Audi Break înmatriculat în Bulgaria şi a primit la schimb un Alfa Romeo.
 
După puţin timp, maşina pe care le-a dat-o studenţilor s-a stricat. Nervoşi, studenţii străini au plecat în căutarea ploieşteanului, pe care l-au găsit într-o benzinărie. L-au băgat în maşina lor, aparent împotriva voinţei sale, şi l-au plimbat timp de o oră pe străzile Constanţei, încercând prin diverse metode să-l convingă să renunţe la tranzacţie.
 
După o vreme, studenţii i-au dat drumul tânărului să plece. Ulterior, băiatul de 23 de ani a mers la poliţie, unde a depus plângere împotriva presupuşilor agresori. Victima celor patru le-a spus anchetatorilor că tinerii au asmuţit asupra lui un câine dintr-o rasă periculoasă şi că, la un moment dat, l-au dus pe malul lacului Siutghiol, unde l-ar fi ameninţat că îl aruncă în apă.
 
Cei cinci au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, în luna noiembrie 2016. Ieri, Judecătoria Constanţa a dispus achitarea tuturor inculpaţilor, pe motiv că faptele pe care le-ar fi săvârşit aceştia nu sunt prevăzute de legea penală. Mai mult, instanţa a constatat încetată de drept măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de cei cinci inculpaţi.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii