Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:44 31 03 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistratul Matei Dragomir, undă verde de la CSM

ro

16 Nov, 2019 00:00 1648 Marime text
Procurorul constănţean Matei Dragomir a primit susţinerea Consiliului Superior al Magistraturii pentru a rămâne în magistratură.
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis să acorde aviz favorabil solicitării procurorului Dragomir de a rămâne în funcţie. Magistratul îşi desfăşoară activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, unde face parte, de altfel, din Colegiul de conducere a parchetului.
 
Acesta s-a adresat CSM pentru a obţine avizul anual pentru rămânerea în funcţia de procuror, după împlinirea vârstei de ani. Potrivit legislaţiei în vigoare, toţi magistraţii ce împlinesc această vârstă pot rămâne în magistratură doar dacă primesc aviz anual favorabil din partea CSM emis în acest sens.
 
În cursul celei mai recente şedinţe a Secţiei pentru procurori a forului suprem al magistraturii s-a decis: „acordarea avizului anual pentru menţinerea în funcţie a domnului procuror Dragomir Matei, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, după împlinirea vârstei de 65 de ani“. Decizia este valabilă începând cu data de 25.01.2020 şi până la data de 25.01.2021.
 
Amintim că, în vara acestui an, aceeaşi Secţie pentru procurori a decis să acorde aviz negativ pentru un alt procuror ce s-a adresat instituţiei, la împlinirea vârstei de 65 de ani. Concret, este vorba despre procurorul Zarafina Puiu, ce îşi desfăşura activitatea în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, din subordinea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Urmare a avizului negativ primit de la CSM, procurorul s-a adresat la momentul respectiv justiţiei şi a primit câştig de cauză la Curtea de Apel Bucureşti, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să admită recursul CSM, iar avizul negativ a rămas în picioare.
 
Citeşte şi:
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii