Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:06 04 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cerere de menținere în funcție pentru un procuror din Parchetul Tribunalului Constanța

ro

02 Oct, 2022 14:44 922 Marime text
  • Cererea sa va fi analizată marți, 4 octombrie, de la ora 10.00, de către Secția pentru Procurori a CSM.
Coniliul Superior al Magistraturii va decide marți, 4 octombrie 2022, dacă se impune menținerea în funcție a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, după împlinirea vârstei de 65 de ani.

Solicitarea către CSM a fost transmisă de magistratul constănțean Dragomir Matei, procuror al Parchetului Tribunalului Constanța și membru în Colegiul de Conducere a unității de parchet.

Cererea sa va fi analizată marți, 4 octombrie, de la ora 10.00, de către Secția pentru Procurori a CSM.

Dacă Secția își va da acordul, magistratul va primi aviz favorabil pentru menținerea în funcția de procuror și după împlinirea vârstei de 65 de ani.

Potrivit legislaţiei în vigoare, toţi magistraţii ce împlinesc această vârstă pot rămâne în magistratură doar dacă primesc aviz anual favorabil din partea CSM emis în acest sens.
 
Amintim, magistratul a formulat și în anii precedenți cereri de menținere în funcție, după împlinirea vârstei pensionării, solicitările fiind admise de Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii