Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:48 04 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magdalena Tiță, fosta șefă de la Cultură, a scăpat de controlul judiciar!

ro

28 Dec, 2022 13:19 979 Marime text


Magdalena Tiță, fosta șefă a Direcției Județene pentru Cultură din Constanța, a scăpat de controlul judiciar!
 
Decizia a fost luată azi, 28 decembrie 2022, de judecătorii de la Tribunalul Constanța.
 
Instanța a revocat azi măsura controlului judiciar dispusă faţă de Magdalena Tiță, prin ordonanţa nr. 160/P/2022 din data de 10.11.2022 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Decizia nu este definitivă!
 
Amintim că zilele trecute procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordurile de recunoaștere a vinovăției inculpatelor:
 

Tiță Magdalena , cercetată sub control judiciar, la data faptei director executiv al Direcției Județene pentru Cultură Constanța,
 
Cliante Elena Mădălina, cercetată în stare de libertate, la data faptei inspector superior în cadrul Direcției Județene pentru Cultură Constanța,
 
în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.


 
În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În data de 09 noiembrie 2022, inculpatele Tiță Magdalena și Cliante Elena Mădălina, în calitățile menționate mai sus, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 2.000 lei (câte 1.000 lei de fiecare), pentru a-și îndeplini îndatoririle de serviciu, în sensul emiterii unui aviz necesar realizării planului urbanistic zonal pentru o suprafață de teren amplasată în localitatea Valu lui Traian.
 
În prezența avocaților, cele două inculpate au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv
 
- 1 an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea unor drepturi, în cazul inculpatei Tiță Magdalena,
- 1 an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea unor drepturi, în cazul inculpatei Cliante Elena Mădălina.
 

Dosarele de urmărire penală privindu-le pe cele două inculpate împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate Tribunalului Constanța.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii