Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:56 27 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lupta pentru Peninsula Constanța. Când va judeca Înalta Curte cererea de strămutare a procesului. S-a cerut și suspendarea cazului!

ro

12 Jan, 2022 00:00 1094 Marime text

  • Este vorba despre dosarul 3055/1/2021 al Înaltei Curți de Casație și Justiție, în care se cere stramutarea dosarul 7946/118/2021 aflat în prezent pe rolul Curții de Apel Constanța.
  • La data de 9 februarie 2022, se va analiza cererea formulată de a se suspenda procesul de la Constanţa până la pronunţarea unei soluţii în legătură cu cererea de strămutare.
  • Cererea de strămutare propriu-zisă va fi analizată de Înalta Curte abia la data de 23 martie 2022, după termenul fixat la Curtea de Apel Constanţa pentru judecarea recursului.
 
Curtea Supremă a României a fixat primele termene în procesul în care s-a solicitat strămutarea de la Constanța a dosarului în care se cere suspendarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a orașului!
 
Este vorba despre dosarul 3055/1/2021 al Înaltei Curți de Casație și Justiție, în care se cere stramutarea dosarul 7946/118/2021 aflat în prezent pe rolul Curții de Apel Constanța.
 
Amintim, 7946/118/2021 este dosarul în care s-a cerut pentru prima dată suspendarea aplicării Regulamentului de acces pentru Peninsula Constanța, solicitare respinsă în primă instanță de Tribunalul Constanța, la data de 15 noiembrie 2021, de completul prezidat de magistratul Răzvan Ionuț Pricop, din cadrul Secției de contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
În prezent, cazul 7986/118/2021 se află pe rolul Curții de Apel Constanța, în urma recursului declarat de societățile care au cerut suspendarea regulamentului.
 
Este vorba despre SC Gambino & Lyra SRL, SC Viperoom Express și SC Viperoom Pub SRL, reprezentate de avocat Mirela Doicescu, din cadrul Baroului Constanța.
 
Dosarul este programat să fie analizat de Curtea de Apel Constanța la data de 23 februarie 2022, de la ora 9.30.
 
Atâta doar că, între timp, societăţile care au solicitat suspendarea regulamentului s-au adresat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, unde au solicitat strămutarea dosarului de la Constanţa.
 

Astfel s-a format dosarul 3055/1/2021 al Curţii Supreme, cauză în care, la data de 9 februarie 2022, se va analiza cererea formulată de a se suspenda procesul de la Constanţa până la pronunţarea unei soluţii în legătură cu cererea de strămutare.
 
Aici trebuie menţionat că cererea de strămutare propriu-zisă va fi analizată de Înalta Curte abia la data de 23 martie 2022, după termenul fixat la Curtea de Apel Constanţa pentru judecarea recursului.
 
În această situaţie, rămâne de văzut dacă Înala Curte va dispune suspendarea procesului de la Constanţa.
 
Cine intră în complet
 
Surse judiciare au declarat pentru ZIUA de Constanţa că, la acest moment, dosarul în care s-a solicitat strămutarea se află în atenţia completului CC2-NCPC al Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a Curţii Supreme, format din magistraţii Cezar Hîncu, Veronica Năstasie şi  Emil Adrian Hancaş.
 
Amintim aici că, în cele din urmă, Regulamentul de acces în Zona Peninsulară a Constanţei a fost suspendat de Tribunalul Constanţa, în primă instanţă, într-un al doilea dosar, cu indicativul 8549/118/2021.
 
Decizia de suspendare a fost luată la data de 15 decembrie 2021 de către Completul CA9 al Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a instanţei, prezidat de magistratul Iulia Laura Opariuc-Dan, preşedintele secţiei.
 
Hotărârea este supusă recursului, reprezentanţii Consiliului Local Constanţa având posibilitatea de a se adresa Curţii de Apel Constanţa în acest sens.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Ultima oră!
Decizia Tribunalului Constanța privind Regulamentul de acces în Peninsulă! Barierele se ridică de azi! (GALERIE FOTO)

 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii