Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luare de mită şi neglijenţă în serviciu Închisoare cu suspendare pentru un om al legii din Târguşor. Apelul dosarului, în septembrie

ro

20 Jul, 2018 00:00 1445 Marime text
Curtea de Apel Constanţa a stabilit, ieri, primul termen de judecată în apelul dosarului în care un agent de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Târguşor, judeţul Constanţa, a fost condamnat, în primă instanţă, la doi ani, opt luni şi 20 de zile de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru luare de mită. Mai mult, poliţistul a mai luat două luni de închisoare pentru neglijenţă în serviciu. După contopire, instanţa a decis ca poliţistul să fie condamnat la doi ani, opt luni şi 20 de zile de închisoare, cu suspendare, stabilind un termen de supraveghere pe o durată de patru ani.
 
Dosarul se va afla pe masa judecătorilor pe data de 20 septembrie. Oricare va fi decizia Curţii de Apel Constanţa, aceasta va fi definitivă.
 
Reamintim că, la data de 16 septembrie 2016, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de agentul de poliţie în cadrul Postului de Poliţie Târguşor, judeţul Constanţa, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
 
Conform magistraţilor, „la data de 18 iulie 2016, în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza sa de competenţă, în comuna Târguşor, inculpatul a controlat o autoutilitară staţionată încărcată cu aproximativ trei tone de lemne, ocazie cu care a constatat că şoferul maşinii transporta o cantitate de marfă mai mare decât cea permisă de lege şi că nu deţinea nici permis de conducere corespunzător pentru acel autovehicul, iar pentru a nu efectua cercetări penale faţă de conducătorul auto depistat, inculpatul a pretins şi a primit de la acesta ca mită cele trei tone de lemne.
 
În urma denunţării acţiunii ilicite a inculpatului la structura teritorială a Direcţiei Generale Anticorupţie şi sesizarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, după administrarea probatoriului, procurorul de caz a luat măsura controlului judiciar pe un termen de 60 de zile faţă de lucrătorul de poliţie cercetat“.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii