Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lista candidaților pentru CSM din partea societății civile, publicată pe site-ul Senatului

ro

18 Nov, 2016 17:12 1700 Marime text
Victor Alistar și Răzvan Codru Vrabie se află pe lista candidaților pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii din partea societății civile, publicată pe site-ul Senatului.
 
Pe această listă se mai regăsesc Antonie Popescu, Mădălina Tomescu, Marian Dragoș Rădulescu, Ion Radu Motica, Romeu Chelariu.
 
Din CSM fac parte doi reprezentanți ai societății civile, plenul Senatului validând prin vot membrii acestui for, pe baza unui raport întocmit de Comisia juridică.
 
Victor Alistar este propus pentru funcția de membru al CSM de Transparency International România și susținut de Grupul Român pentru Apărarea Drepturilor Omului.
 
Antonie Popescu este propus în CSM de Fundația Centrul de Resurse Juridice și susținut de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România.
 
Mădălina Tomescu a fost propusă de Centrul European pentru Promovarea Nediscriminării și Egalității de Șanse și susținută de Asociația Europeană pentru Apărarea Drepturilor Omului.
 
Marian Dragoș Rădulescu este propus și susținut ca membru în CSM de Forumul Regional pentru Drepturile Omului.
 
Ion Radu Motica a fost propus în CSM de Uniunea Națională a Notarilor Publici, Ordinul Consilierilor Juridici din România, Baroul Timiș, Colegiul Consilierilor Juridici Timiș, Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara, Facultatea de Drept a Universității din Craiova, Facultatea de Drept a Universității ''Lucian Blaga'' din Sibiu și Facultatea de Drept și Științe Sociale a Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia. Motica este susținut de Facultatea de Drept și Științe Sociale a Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia.
 
Romeu Chelariu a fost propus în CSM de Fundația "Camera de Arbitraj și Mediere" din Iași.
 
Răzvan Codru Vrabie este propus și susținut în CSM de Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului — Comitetul Helsinki (APADOR — CH).
 
CSM este format din 19 membri, dintre care trei sunt membri de drept — ministrul Justiției, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție și procurorul general.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii