Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:37 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorul dosarului „Grădiniţa groazei“ îl eliberează din arest pe medicul acuzat de viol Emanuel Boţ (rechizitoriu)

ro

12 Sep, 2016 00:00 2899 Marime text
A fost stabilit primul termen de judecată în dosarul în care medicul homeopat Victor Emanuel Boţ, de 39 de ani, din Constanţa, a fost deferit Justiţiei, în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol.
 
Cauza va fi deschisă pentru prima dată la 23 septembrie, ora 8.30.
 
Judecătorul învestit cu soluţionarea dosarului este, potrivit surselor noastre, Alexandru Bogdan Arhip, de la Judecătoria Constanţa, cel care judecă şi cauza denumită generic „Micul Regat“ ori „Grădiniţa groazei“, unde mai mulţi copii ar fi fost abuzaţi de angajaţi. Şi procesul „Micul Regat“ are termen pe data de 23 septembrie, ora 8.30, când cei mici ar putea fi prezentaţi cu mandate de aducere, împotriva voinţei părinţilor. Nu este de trecut cu vederea faptul că medicul Boţ a lucrat pentru Grădiniţa „Micul Regat“.
 
Revenind la cazul medicului homeopat Victor Emanuel Boţ, vineri seara, Alexandru Bogdan Arhip a decis înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatului cu cea a controlului judiciar. Decizia magistratului nu este definitivă, ea fiind deja atacată la Tribunalul Constanţa, instanţă care va lua o decizie definitivă zilele acestea.
 
De menţionat că nu este pentru prima dată când judecătorul Alexandru Bogdan Arhip a dispus eliberarea din arest a medicului acuzat de viol. Pe data de 27 iulie, acelaşi magistrat a hotărât înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar. Decizia a fost atacată de procurori la Tribunalul Constanţa, instanţă care a desfiinţat hotărârea lui Arhip şi a decis menţinerea în stare de arest preventiv a medicului homeopat.

Rechizitoriu pentru un medic

Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, „în ziua de 16.05.2016, între orele 17.00 şi 18.00, în timp ce persoana vătămată, I.T.M., în vârstă de 11 ani, se afla pentru tratament, efectuând o şedinţă de reflexoterapie la cabinetul situat în municipiul Constanţa, strada Flămânda nr. 19, inculpatul Boţ Victor Emanuel, profitând de calitatea sa de medic, a constrâns persoana vătămată, abuzând de încrederea şi influenţa sa asupra victimei, să se supună unui act sexual oral realizat de inculpat asupra victimei, totodată penetrând-o parţial cu degetul în vagin, fără a-i provoca deflorarea“.
 
Mai departe, „în perioada septembrie 2015 - mai 2015, la diferite intervale de timp şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în timp ce persoana vătămată R.D., în vârstă de 13 ani, se afla pentru tratament, efectuând în acest sens mai multe şedinţe de reflexoterapie la cabinetul situat în municipiul Constanţa, strada Flămânda, inculpatul Boţ Victor Emanuel, profitând de calitatea sa de medic, a constrâns persoana vătămată, abuzând de încrederea şi influenţa sa asupra victimei, să se supună unui act sexual oral realizat de inculpat asupra victimei, totodată penetrând-o parţial cu degetul în vagin, fără a-i provoca deflorarea, ejaculând asupra victimei“, se arată în rechizitoriu.
 
„În data de 31.05.2016, în jurul orei 18.00, în timp ce persoana vătămată P.M.T., în vârstă de şapte ani, se afla pentru o consultaţie la cabinetul medicului Boţ Victor Emanuel, din Constanţa, strada Flămânda nr. 19, inculpatul Boţ Victor Emanuel s-a dezbrăcat şi şi-a expus organele genitale în faţa persoanei vătămate“, mai spun procurorii. 

Citeşte şi 

Cum ar fi abuzat medicul Victor Emanuel Boţ, din Constanţa, trei minore (rechizitoriu)

Acuzat de viol, deferit Justiţiei
Medicul homeopat Victor Emanuel Boţ a fost aproape liber

Ti-a placut articolul?

Comentarii