Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:06 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorul Cristi Danileț - „Am mai câștigat un proces cu CSM!“ Cine l-a apărat în instanță (AVOCAȚI)

ro

13 Feb, 2023 20:54 1220 Marime text


Judecătorul Cristi Danileț a anunțat pe Facebook că a mai „câștigat un proces cu CSM!“

Judecătorul a fost apărat în instanță de avocatele Luminița Tuleașcă și  Cornelia Lalu. 

Decizia Înaltei Curți

Detalii soluţie: Minuta deciziei civile nr. 30: Cu majoritate, Admite recursul formulat de recurentul Dănileţ Vasilică-Cristi împotriva Hotărârii nr. 7J din 25 mai 2022, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii - Secţia pentru judecători în materie disciplinară, în dosarul nr. 3/J/2022. Casează în parte hotărârea atacată şi rejudecând cauza: Respinge acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului judecător Dănileţ Vasilică-Cristi pentru abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit. b) şi d) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată. Menţine celelalte dispoziţii. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 13 februarie 2023. Cu opinie separată: Respinge recursul formulat de recurentul Dănileţ Vasilică-Cristi împotriva Hotărârii nr. 7J din 25 mai 2022 pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii - Secţia pentru judecători în materie disciplinară, în dosarul nr. 3/J/2022, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 13 februarie 2023.


Iată mesajul integral al judecătorului:

„Azi am câștigat definitiv, la curtea supremă, un al doilea proces cu CSM. Anul trecut, în mai 2022, mă sancționase pentru că aș face parte din două formațiuni politice - VeDem Just, cu care promovez educația juridică și ICDE-România Europeană, cu care militez pentru cultura democratică europeană - și că cele două asociații au semnat comunicate de presă împotriva Guvernului. Or, magistraților le este interzis să facă politică.

S-au oferit să mă apere două avocate: Luminița Tuleașcă și  Cornelia Lalu. Ele au convins ICCJ că CSM s-a înșelat atunci când m-a sancționat cu excluderea din magistratură și au anulat în întregime soluția inițială. Le mulțumesc doamnelor avocat!

Din păcate, încă nu mă pot întoarce la Tribunal. În total am fost sancționat de trei ori, de fiecare dată cu excluderea din magistratură. Până acum am câștigat două procese. Mai am unul. Între timp, pe perioada recursului, încă sunt suspendat din funcție“.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii