Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:45 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este oficial! Celebrul judecător Vasilică Cristi Danileţ se pensionează! Klaus Iohannis a semnat decretul

ro

22 Jan, 2024 11:58 782 Marime text


Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 22 ianuarie 2024, decretul  privind eliberarea din funcția de judecător a lui Danileţ Vasilică-Cristi, de la Tribunalul Cluj.
 
Cunoscutul magistrat iese la pensie!

„Plec cu sentimentul datoriei împlinite!“
 
Zilele trecute, magistratul a condus ultima ședință de judecată, la finele căruia a postat pe Facebook un scurt mesaj:
 
„Azi, am avut parte de un moment unic în viață: am condus ultima ședință de judecată, am luat ultima decizie judiciară, am rezolvat ultimul dosar penal și am purtat pentru ultima dată roba, în mod oficial. Colegii din Tribunalul Cluj, judecători, grefieri și procurori mi-au făcut onoarea de a asista la ultimul proces unde am condus ședința de judecată. Am avut ocazia să le vorbesc din suflet despre demnitate. Plec din această profesie convins că nu puteam să fac mai mult pentru independența justiției, demnitatea magistraților, aplicarea corectă a legii pentru cetățean.  Am încercat să fiu un profesionist în toate situațiile în care m-am aflat în sala de judecată. Am respectat magistrații, am ținut la grefieri, am considerat avocații drept colegi. Am tratat cu omenie părțile implicate în dosare. Am colaborat corect cu instituțiile statului. Am pregătit la Facultate și la INM sute de studenți și tineri magistrați care în prezent îmi sunt colegi. Voi continua cu educarea tinerei generații în spiritul legalității și al dreptății. Sper să vină în sistemul de justiție oameni mai buni și mai competenți, care să aducă un plus-valoare societății, să promoveze drepturile omului și să susțină statul de drept. Plec cu sentimentul datoriei împlinite!“

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Oficial
CSM a aprobat, cu unanimitate, cererea de pensionare a judecătorului Ciprian Coadă


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii