Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:23 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecător nou în dosarul referitor la averea ex-senatorului Alexandru Mazăre

ro

03 May, 2017 00:00 1659 Marime text
Dosarul în care Agenţia Naţională de Integritate contestă o decizie a Comisiei de verificare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, hotărâre ce îl vizează pe Alexandru Mazăre, ex-senator în Parlamentul României şi fratele lui Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a primit un nou judecător.
 
Şi asta după ce primul magistrat din Curtea de Apel Constanţa învestit cu soluţionarea cauzei a formulat o cerere de abţinere, iar dosarul a fost trimis către un alt judecător.
 
Noul termen a fost stabilit pentru data 8 mai.
 
La solicitarea cotidianului ZIUA de Constanţa, ANI a comunicat că „obiectul dosarului nr. (…) îl reprezintă acţiunea formulată în contencios administrativ de către Agenţia Naţională de Integritate pentru anularea actului administrativ reprezentat de 25 aprilie 2016 emisă de Comisia de Cercetare a Averilor, constituită în baza Legii nr. 115/1996 din cadrul Curţii de Apel Constanţa, şi repunerea pe rol a procedurii de control al averii persoanei cercetate Mazăre Alexandru“.
 
„În urma desfăşurării activităţii administrative specifice, Comisia a dispus, în temeiul art. 413, alin. 1, pct. 2 Cod Procedură Civilă, suspendarea controlului până la soluţionarea definitivă a cauzei ce face obiectul dosarului penal nr. (…) al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi, în temeiul art. 104, alin. 1, lit. c din Legea nr. 115/1996; suspendă acelaşi control şi dispune sesizarea Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, în vederea efectuării de cercetări penale cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către persoana cercetată Mazăre Alexandru a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art. 28 din Legea nr. 176/2010, raportat la art. 326 din Codul Penal“, conform ANI.
 
„Împotriva acestei soluţii, Agenţia Naţională de Integritate a formulat plângere prealabilă, aceasta fiind respinsă prin Ordonanţa nr. 3/11.11.2016 a Comisiei de Cercetare a Averilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa. Având în vedere această soluţie a Comisiei de Cercetare a Averilor, Agenţia Naţională de Integritate a formulat acţiune în instanţă, în temeiul prevederilor din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, solicitând instanţei anularea Ordonanţei din data de 25 aprilie 2016 şi repunerea cauzei pe rolul Comisiei, în vederea continuării acţiunii de control cu privire la averea persoanei cercetate Mazăre Alexandru“, se mai arată în informarea celor de la Integritate.
 
Amintim că, într-un alt dosar, în luna martie, Curtea de Apel Constanţa a respins cererea ANI de verificare a averii lui Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa!
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii