Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:23 01 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

Începe procesul fostului manager al Spitalului de Boli Infecțioase! Dr. Halichidis l-a dat în judecată pe primar

ro

18 Feb, 2022 00:00 2788 Marime text
  • La Tribunalul Constanța începe astăzi procesul deschis de dr. Stela Halichidis, fostul manager al spitalului cuprins de flăcări în ziua de 1 octombrie 2021, pentru anularea dispoziției primarului Constanței prin care a fost demisă din funcția de conducere.
  • Cazul are indicativul 8309/118/2021 și se află în atenția completului CA6, prezidat de magistratul Răzvan Ionuț Pricop, după ce instanța a admis cererea de abținere formulată în cauză de magistratul Cătălin Smarandi.
 
Soarta conducerii Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța se decide în instanță!
 
La Tribunalul Constanța începe astăzi procesul deschis de dr. Stela Halichidis, fostul manager al spitalului cuprins de flăcări în ziua de 1 octombrie 2021, pentru anularea dispoziției primarului Constanței prin care a fost demisă din funcția de conducere.
 
Magistrații Secției de Contencios administrativ și fiscal vor deschide astăzi dosarul intentat de Stela Halichidis Primarul Municipiului Constanța și, respectiv, Municipiul Constanța, în calitate de pârâți.
 
Cazul are indicativul 8309/118/2021 și se află în atenția completului CA6, prezidat de magistratul Răzvan Ionuț Pricop, după ce instanța a admis cererea de abținere formulată în cauză de magistratul Cătălin Smarandi.
 
Anularea dispoziției primarului Constanței
 
Potrivit datelor oficiale, în cauză s-a solicitat anularea unui act administrativ, fiind vorba despre anularea Dispoziției nr. 5199/04.10.2021 a Primarului Municipiului Constanța, dar s-au ridicat și pretenții de către managerul demis.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Constanța au explicat, pentru ZIUA de Constanța, că Dispoziția nr. 5199/04.10.2021 face referire la „încetarea Contractului de management nr. 94762/08.06.2018 al doamnei Halichidis Stela, manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța“.
 
Aceasta a fost demisă din funcția de manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța în urma incendiului ce a cuprins Secția de Terapie Intensivă a spitalului suport Covid din oraș, în dimineața de 1 octombrie 2021.
 
Contactată telefonic la momentul înregistrării dosarului, fostul manager al spitalului a precizat, pentru ZIUA de Constanța, că nu poate vorbi despre acest subiect.
 
„Nu pot vorbi! Vă rog să mă scuzați“, a spus dr. Stela Halichidis.
 
Amintim, șapte persoane și-au pierdut viața în ziua tragediei, din cei 10 pacienți care erau internați în Secția de Terapie Intensivă a SCBI, de unde a pornit incendiul. Pe parcursul zilelor următoare, au murit și ceilalți trei pacienți, starea acestora fiind gravă independent de incendiu, potrivit cadrelor medicale, ei suferind de forme grave de Covid-19.
 
Oricare va fi decizia pe care o va lua în cauză Tribunalul Constanța, aceasta va putea fi atacată de către părțile nemulțumite la Curtea de Apel Constanța, în recurs.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Oficial! După incendiul în care au murit șapte oameni
Stela Halichidis l-a dat în judecată pe Primarul Municipiului Constanța, pentru demiterea din fruntea Spitalului de Boli Infecțioase

 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii