Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se construiește Graff Pink Estate, controlată de Haci Vural, supraetajează blocurile de pe strada Genova, din Constanța

ro

19 Jun, 2021 00:00 2678 Marime text
  • Graff Pink Estate SRL a depus la APM Constanța documentația pentru supraetajrea unor imobile de pe strada Genova
  • Blocurile au fost autorizate pentru construire în anul 2020, în septembrie
  • Ele aveau, initial 3 etaje, fiind vorba de două imobile
  • Firma este controlată de Haci Vural și Keleș Hicabi
 
Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul societății Graff Pink Estate SRL.
 
Este vorba de „Modificare proiect autorizat cu AC NR. 1229/04.09.2020 „Construire ansamblu rezidențial compus din 7 imobile D+P+3E locuințe colective cu funcțiuni mixte compatibile, organizare de șantier – etapă III – 2 blocuri D+P+3E locuințe colective” prin supraetajare cu un nivel în limita a 20% din suprafață construită desfășurată a clădirilor, conform legii 50/1991 modificată și completată prin Legea nr. 193/2019: Supraetajarea se va autoriza numai după intabularea construcției la stadiul fizic autorizat premergător supraetajării, propus a fi amplasat în jud. Constanța, mun. Constanța, str. Genova, nr. 6”.
 
Proiectul imobiliar are ca titulară societatea Graff Pink Estate SRL, cu sediul în județul Constanța, municipiul Constanța, strada I.L. Caragiale, nr. 60. Informaţiile privind proiectul propus/memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul APM Constanța și la investitor.
 

Modificări în 2020

 
Amintim că Graff Pink Estate SRL a solicitat şi obţinut de la Primăria Constanţa, pe data de 23 aprilie 2020, un act de urbanism, necesar modificării ansamblului rezidențial compus din 7 imobile D+P+3e locuințe colective pe strada Genova nr. 6 din municipiul Constanţa.
 
 
Este vorba despre certificatul de urbanims nr. 1586 - Modificare proiect autorizat cu A.C. nr. 559/24.03.2020 «Construire ansamblu rezidențial compus din 7 imobile D+P+3e locuințe colective cu funcțiuni mixte compatibile realizat în 4 etape și organizare de santier -etapa 1- construire 2 imobile B4, B5- locuințe colective d+p+3e» prin supraetajare cu un nivel în limita a 20% din suprafața construită defășurată a clădirilor, recompartimentări interioare și modificare fațade conform Legii nr. 50/1991 modificată și completată prin Legea nr. 193/2019. Supraetajarea se va autoriza numai după intabularea construcției în baza unui proces verbal la terminarea lucrarilor conform H.C.L. nr. 37/2020“.
 

Turnul de 9 etaje

 
În decembrie 2019, Graff Pink Estate SRL a solicitat de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța acord de mediu pentru ridicarea unui imobil de nouă etaje.
 
Este vorba de proiectul „Construire locuințe colective cuplate cu spațiu comercial la nivelul parterului, cu regim de înălțime S+P+9e“, amplasat în Constanța, strada nespecificată, lot 3, parcela VN 325/5/3, număr cadastral 207498“.
 
Reamintim că pe data de 22 ianuarie 2019, Primăria Constanţa a emis certificatul de urbanism nr. 312, care constă în următoarele: „Construire locuinţe colective cuplate cu spaţiu comercial la nivelul parterului cu regim de înălţime S+P+9 etaje“.
 
Pe amplasament se propune realizarea unui imobil de tip locuințe colective având spații tehnice și parcări la nivelul subsolului. Imobilul este alcătuit din două corpuri, Corp A și Corp B, cu subsolul comun. La nivelul subsolului sunt propuse spații pentru stația de hidrofor apă menajeră, boxe de depozitare, 59 locuri de parcare și un adăpost de protecție civilă cu grup sanitar și tunel de evacuare, comun pentru cele doua corpuri de clădire.
 

Despre Graff Pink Estate SRL


Societatea a fost înființată în anul 2017, conform Confidas.ro, cu sediul social pe strada Ion Luca Caragiale, nr. 60, din municipiul Constanța. Asociați în firmă sunt Haci Vural, cu 50% și Keleș Hicabi, cu 50%. Ambii sunt și administratorii firmei. Firma a avut în 2020 un număr de 11 salariați și un profit de 508.982 lei.
 
Pe Haci Vural îl mai regăsim în firmele Black Sea Estate SRL și Country Estate SRL.
 

Dorința de pe Brătianu


Primăria Constanța a răspuns cererii de emitere a unui certificat de urbanism pentru societatea Black Sea Estate SRL pentru edificarea unui imobil în municipiul Constanța, la începutul lunii.

Este vorba de documentul 1711 din data de 2 iunie 2021, pentru Black Sea Estate SRL, care dorește să edifice pe bd. I.C. Brătianu nr. 53 un imobil S+P+1E+2E-retras, cu funcțiunea de spații comerciale și birouri. Primăria a răspuns că nu poate fi utilizat certificatul pentru această funcționalitate pentru că „nu se încadrează în reglementările urbanistice în vigoare referitoare la utilizările admise”. Valabilitatea documentului este de 12 luni.

Amintim că Primăria Municipiului Constanţa anunţa în 2017 consultarea asupra propunerilor preliminare Plan Urbanistic de Detaliu construire imobil P+5-6e-birouri şi parcare, propus a fi ridicat pe bulevardul Mamaia nr. 226. Iniţiatorul PUD-ului era societatea Black Sea Estate SRL. Între timp, PUD-ul a fost aprobat de Consiliul Local Municipal iar investitorii au obținut autorizație de construire pentru proiectul imobiliar. Firma a solicitat şi a obţinut, pe data de 29 ianuarie 2019, de la Primăria Constanţa, autorizaţia de construire nr. 146. Actul consta în „Construire imobil P+5e-6 etaj retras, birouri şi parcare“.
 

Autorizație anulată


În mai 2021, judecătorii au anulat autorizația de construire a pentru imobilul situat pe bulevardul Mamaia al investitorului Black Sea Estate SRL.

Solicitarea în fața instanței, a făcut-o Asociaţia Constanţa Altfel, care a susținut prin intermediul avocaților că „referatul nr. (...)/13.03.2018 al Directiei Urbanism - Serviciul Strategii și Planificare Urbană din cadrul Primăriei Constanța conține elemente nereale, respectiv mențiunea potrivit cu care bulevardul Mamaia ar avea de 3 benzi de mers pe fiecare sens”.
Astfel, Curtea de Apel Constanța a anulat pe 5 mai a.c. autorizația de construire emisă în 2019 de Primarul Municipiului Constanţa.

Aceeași instanță a mai anulat și hotărârea CLM Constanța nr. 120/2018 privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu – Construire Imobil Birouri P+5-6E, bd. Mamaia nr. 226 Lot 2, Investitor SC Black Sea Estate SRL.
 
 
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Primăria Constanța nu a emis Certificatul de Urbanism dorit de omul de afaceri Vural Haci




 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii