Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:44 02 04 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

APM Constanța Graff Pink Estate surpaetajează blocurile pe care le ridică pe strada Genova din Constanța

ro

02 Sep, 2022 10:50 797 Marime text
Autoritatea competentă pentru protecţia mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul imobiliar dezvoltat de Graff Pink Estate SRL.
 
Mediul a decis că „nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului”, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Modificare proiect autorizat cu A.C. NR. 1228/04.09.2020 pentru *construire ansamblu rezidential compus din 7 imobile D+P+3E locuinte colective cu functiuni mixte compatibile, organizare de santier – etapa iv – 2 blocuri D+P+3E locuințe colective* blocurile 1 si 2 – prin supraetajare cu un nivel in limita a 20% din suprafata construita desfasurata conform legii din 1991”,  amplasat în municipiul Constanța, str. Genova nr. 6, județul Constanta.
 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanta din Constanta, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 8-16.30, vineri, intre orele 8-14, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.
   
Comentariile/Observaţiile/Propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 09.09.2022.
 

Despre Graff Pink Estate SRL

 
Societatea a fost înființată în anul 2017, conform Confidas.ro, cu sediul social pe strada Ion Luca Caragiale, nr. 60, din municipiul Constanța. Asociați în firmă sunt Haci Vural, cu 50% și Keleș Hicabi, cu 50%. Ambii sunt și administratorii firmei. Firma a avut în 2021 un număr de 7 salariați și o pierdere de 39.756 lei, la o cifră de afaceri de 4.998 lei.
 
Pe Haci Vural îl mai regăsim în firmele Black Sea Estate SRL și Country Estate SRL.
 

Dorința de pe Brătianu

 
Primăria Constanța a răspuns cererii de emitere a unui certificat de urbanism pentru societatea Black Sea Estate SRL pentru edificarea unui imobil în municipiul Constanța, la începutul lunii.
 
Este vorba de documentul 1711 din data de 2 iunie 2021, pentru Black Sea Estate SRL, care dorește să edifice pe bd. I.C. Brătianu nr. 53 un imobil S+P+1E+2E-retras, cu funcțiunea de spații comerciale și birouri. Primăria a răspuns că nu poate fi utilizat certificatul pentru această funcționalitate pentru că „nu se încadrează în reglementările urbanistice în vigoare referitoare la utilizările admise”. Valabilitatea documentului este de 12 luni.
 

Amintim că Primăria Municipiului Constanţa anunţa în 2017 consultarea asupra propunerilor preliminare Plan Urbanistic de Detaliu construire imobil P+5-6e-birouri şi parcare, propus a fi ridicat pe bulevardul Mamaia nr. 226. Iniţiatorul PUD-ului era societatea Black Sea Estate SRL. Între timp, PUD-ul a fost aprobat de Consiliul Local Municipal iar investitorii au obținut autorizație de construire pentru proiectul imobiliar. Firma a solicitat şi a obţinut, pe data de 29 ianuarie 2019, de la Primăria Constanţa, autorizaţia de construire nr. 146. Actul consta în „Construire imobil P+5e-6 etaj retras, birouri şi parcare“.
 

Autorizație anulată

 
În mai 2021, judecătorii au anulat autorizația de construire a pentru imobilul situat pe bulevardul Mamaia al investitorului Black Sea Estate SRL.
 
Solicitarea în fața instanței, a făcut-o Asociaţia Constanţa Altfel, care a susținut prin intermediul avocaților că „referatul nr. (...)/13.03.2018 al Directiei Urbanism - Serviciul Strategii și Planificare Urbană din cadrul Primăriei Constanța conține elemente nereale, respectiv mențiunea potrivit cu care bulevardul Mamaia ar avea de 3 benzi de mers pe fiecare sens”.
Astfel, Curtea de Apel Constanța a anulat pe 5 mai a.c. autorizația de construire emisă în 2019 de Primarul Municipiului Constanţa.
 
Aceeași instanță a mai anulat și hotărârea CLM Constanța nr. 120/2018 privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu – Construire Imobil Birouri P+5-6E, bd. Mamaia nr. 226 Lot 2, Investitor SC Black Sea Estate SRL.
 
 
 

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Graff Pink Estate SRL va supraetaja imobilele pe care le ridică pe strada Genova din Constanța
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii