Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul prefect al judeţului Constanţa Ioan Albu, trimis în judecată. Este acuzat de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului (video)

ro

02 Apr, 2020 10:26 2791 Marime text
Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia a dispus  trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului Ioan Albu, fost prefect al judeţului Constanţa,.  pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, faptă prev. si ped. de art. 192 alin. (2) din C. Pen. şi  conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prev. si ped. de art. 336 alin. (1) din C. pen., cu aplic. art. 38 alin.1 din C.pen.

La data de 16.02.2020, în jurul orelor 1915,  inculpatul având o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur  în sânge (2,45 g/l alcool pur în sânge la prima probă respectiv 2,20 g/l alcool pur în sânge la a doua),  a condus pe drumurile publice din jud. Constanţa un  autoturism marca Range Rover, iar în timp ce circula dinspre localitatea Ciocîrlia de Sus către com. Cobadin, la km. 231+600m, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Peugeot, care circula regulamentar din sens opus şi care era condus de numitul T.A. În urma accidentului, a rezultat decesul numitului T.A. 

Facem precizarea că  trimiterea în judecată a inculpatului  este reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual pentru judecarea cauzei, activitate care nu poate în această fază procesuală  să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii