Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:08 13 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu suspendare pentru ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, dat în judecată de firma de asigurări

ro

10 Mar, 2021 00:00 9162 Marime text
  • Firma de asigurări Generali Romania Asigurare Reasigurare SA la- chemat în instanță pe Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, pentru recuperarea daunelor morale dispuse de judecătorii Curții de Apel Constanța prin decizia de condamnare definitivă. 

Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, a fost chemat în judecată de firma de asigurări Generali Romania Asigurare Reasigurare SA.Dosarul (1743/118/2021) se află pe rolul Secţia a II-a civilă din Tribunalul Constanța ți are ca obiect „pretenții“. Până în prezent nu a fost stabilit un prim termen.
 

Condamnare definitivă

 
În luna noiembrie 2020, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța (Valentina Boboc și Georgiana Tudor Anghel) au decis condamnarea definitivă a lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
 
Totodată, prin decizia de condamnare, Curtea de Apel a majorat cuantumul daunelor morale la care a fost obligată partea responsabilă civilmente Generali Romania Asigurare Reasigurare S.A., către părţile civile (...) (fraţi ai victimei) la câte 20.000 euro (echivalent lei la cursul BNR de la momentul plăţii efective), cu titlul de daune morale, la care se adăugă dobânda legală calculată de la data prezentei decizii şi până la data plăţii integrale şi efective a sumelor datorate, sume ce urmează a fi actualizate în raport de rata inflaţiei.
 

2,45 g/l alcool pur în sânge

 
În rechizitoriul întocmit, procurorii din Medgidia arată că, la data de 16 februarie, în jurul orei 19:15, Ioan Albu a condus pe drumurile publice având o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (respectiv 2,45 g/l alcool pur în sânge la prima probă, ora 21.15, respectiv 2,20 g/l alcool pur în sânge la a doua, recoltată la ora 22.15), autoturismul marca Range Rover cu nr. de înmatriculare CT (...) pe DN3.
 

Coliziune frontală

 
În timp ce circula dinspre localitatea Ciocârlia de Sus către comuna Cobadin, la km. 231+600 m, fostul prefect a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Peugeot cu nr. de înmatriculare CT (...), care circula regulamentar din sens opus și care era condus de numitul T.A., în urma accidentului rutier rezultând moartea numitului Tudor Aurel. După accident, Ioan Albu a fost internat în spital.
 

Sticlă de vin Viișoara Cuvée Ioan

 
Mai departe, procurorii susțin că în autoturismul marca Range Rover au fost găsite pe podeaua stângă spate un dop de plută și pe podeaua dreapta spate o sticlă de 0,75 l cu etichetă de Viișoara Cuvée Ioan, desfăcută, fără lichid. De asemenea, în actele oamenilor legii se mai arată că pe tapițerie (plafon, scaune) au fost identificate pete de lichid roșcat cu miros de vin.  
 
Citește și
 
Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, a fost condamnat definitiv

 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii