Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Foști oameni ai legii din Constanța, în căutarea dreptății în instanță! Printre ei, un fost șef al Serviciului de Informații

ro

23 Feb, 2023 00:00 9523 Marime text
Sala de judecată, la Tribunalul Constanța, înainte de începerea ședinței. Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Recent, pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța au fost înregistrate mai multe cauze având ca obiect „acțiune în constatare obligația de a face – pretenții“.
  • Unul dintre aceste dosare are indicativul 1478/118/2023 și are ca reclamanți mai mulți foști șefi sau lucrători din Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța.
  • Printre aceștia se află și comisarul șef George Dorel Popa, fost inspector șef al IPJ Constanța, dar și fost șef al Serviciului de Informații și Protecție Internă (SIPI) Constanța.
Schimbările anunțate în domeniul acordării pensiilor nu rămân fără ecou în instanțele de judecată.
 
Zilnic, pe rolul Tribunalului Constanța, dar și al altor instanțe din țară competente în materie, sunt înregistrate sute de dosare ce vizează corecta stabilire a drepturilor la pensie.
 
Iar în brațul lung al justiției în lupta pentru drepturile ce li se cuvin se încred mulți, fie că este vorba despre foști magistrați, foști oameni ai legii sau pensionari civili.
 
După acțiunile deschise în instanță de foștii judecători sau procurori din Constanța, acum a venit și rândul polițiștilor.
 
Recent, pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța au fost înregistrate mai multe cauze având ca obiect „acțiune în constatare obligația de a face – pretenții“.
 
În aceste cauze, pârâți sunt Guvernul României și Casa Sectorială de Pensii a Ministerului Afacerilor Interne.
 
Unul dintre aceste dosare are indicativul 1478/118/2023 și are ca reclamanți mai mulți foști șefi sau lucrători din Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța.
 
Printre aceștia se află și comisarul șef George Dorel Popa, fost inspector șef al IPJ Constanța, dar și fost șef al Serviciului de Informații și Protecție Internă (SIPI) Constanța.
 
Reclamanți în proces alături de fostul șef al SIPI sunt și cms. șef Lucian Gheorghe, fost șef al Serviciului Cabinet din IPJ, fost șef al Poliției Municipiului Constanța, cms. șef Mihai Tănăselea, fostul șef al Poliției Năvodari, cms. șef Romeo Ilie, fost șef al Structurii de Securitate a IPJ, cms. șef Florin Mănucu, fost adjunct al Secției 5 Poliție, fost șef al Poliției Municipiului Constanța, cms. șef Constantin Bădîngă, fost șef Birou Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Constanța, dar și alții.
 
De asemenea, în aceeași zi cu acest dosar a fost înregistrat și cazul cu indicativul 1459/118/2023, deschis de cms. șef Traian Mânzală în contradictoriu cu Guvernul României și Casa Sectorială de Pensii a Ministerului Afacerilor Interne.
 
Comisarul șef Traian Mânzală este fostul șef al Biroului Anticorupție Constanța din cadrul Direcției Generale Anticorupție.
 
În toate dosarele urmează să se facă repartizarea aleatorie către un complet de judecată din cadrul Secției Contencios administrativ și fiscal și, totodată, urmează să se stabilească datele primelor înfățișări în procese.
 
Oricare vor fi deciziile pe care Tribunalul Constanța le va lua la finele judecării cauzelor, acestea vor putea fi atacate la instanța de control, respectiv Curtea de Apel Constanța.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în contextul schimbărilor legislative din domeniul pensiilor adoptate la finele anului 2022, surse avizate susțin că este foarte probabil ca, în perioada următoare, să existe un val de procese deschise în instanță de către persoanele care se consideră nedreptățite la calcularea pensiei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Plecări masive din sistem
Foști magistrați din Constanța, în căutarea dreptății, în instanță!

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii