Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Director nou la ANR! A fost atașat de afaceri interne în mai multe ambasade și a condus Serviciul de Informaţii și IPJ Constanța (document)

ro

25 Aug, 2021 00:00 10029 Marime text
 
  • George Dorel Popa a fost șef al Serviciului de Informatii și Protecție Internă Constanța.
  • De aici, el a coordonat și gestionat activității biroul/serviciul privind cunoașterea și eliminarea riscurilor la adresa ordinii și siguranței publice și a siguranței naționale și s-a îngrijit și de activitățile privind prevenirea și combaterea scurgerilor de informații clasificate și eliminarea incidentelor de securitate.
 
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin Autoritatea Navală Română, a organizat un concurs pentru ocuparea postului vacant de director din cadrul Direcției Juridice, Reglementări și Resurse Umane din cadrul ANR.
 
Câștigătorul concursului a fost desemnat comisarul-şef George Dorel Popa, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa şi al Serviciului de Informaţii, tot din Constanţa.
 
Potrivit informaţiilor cuprinse în CV, din luna octombrie 2014, George Dorel Popa este profesor în cadrul Universității Maritime din Constanța – specializare Științe juridice, titular al disciplinelor: Drept financiar fiscal, Dreptul muncii, Maritime Law, Aspecte legale privind transporturile maritime, Drept European si Legislație Schengen, Management.
 
În continuare, tot din CV mai aflăm că în perioada mai 2018 – iulie 2021, George Dorel Popa a lucrat pentru SC Data Protection Unit SRL, din Cumpăna, unde a oferit consultanță de specialitate în domeniul juridic GDPR/domeniul privat.
 
În perioada august 2015 - august 2017, Popa a fost consilier diplomatic specializat în problematica justiției și afacerilor interne/atașat de afaceri interne în cadrul Ambasadei României în Statele Unite ale Americii/Washington.
 
Principalele activități și responsabilități: asigurarea și desfășurarea relațiilor de cooperare diplomatică și judiciară cu autoritățile specializate din statul acreditar în domeniile sale de competență, asigurând reprezentarea României în raporturile cu autoritățile statului acreditar sau cu organisme și organizații internaționale de specialitate, asigurând relaționarea permanentă cu instituțiile statului acreditar (în domeniul justiție și afaceri interne). Coordonarea diferitelor proiecte aflate in derulare la nivel bilateral, monitorizarea implementării cadrului juridic în vigoare, inițative și implicarea în procedura de extindere a cadrului juridic bilateral (ex. încheierea unor noi documente de cooperare) și /sau promovarea unor parteneriate de cooperare bilaterală, participarea la briefingurile pentru Consiliile Justiție și Afaceri Interne, asigurarea facilitării cooperarii judiciare între autoritățile române și cele americane (MAI, Minister Public, instanțe de judecată, lnterpol etc).
 
În perioada 2011 - 2015, George Dorel Popa a fost șef al Serviciului de Informatii și Protecție Internă Constanța.
 
De aici, noul șef al Direcției Juridice, Reglementări și Resurse Umane din cadrul ANR a coordonat și gestionat activități privind cunoașterea și eliminarea riscurilor la adresa ordinii și siguranței publice și a siguranței naționale.
 
George Dorel Popa a coordonat activitățile privind prevenirea și combaterea scurgerilor de informații clasificate și eliminarea incidentelor de securitate.
 
În perioada mai - septembrie 2011 a fost consilier diplomatic specializat în problematica aferentă justiției și afacerilor în cadrul Ambasadei României în Japonia.
 
În 2010 a fost șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. Iar în perioada 1010-2014 a fost lector universitar în cadrul Universității Ovidius Constanța.
 
Între 2004 și 2010, George Dorel Popa a fost consilier diplomatic specializat în problematica aferentă justiției și afacerilor din cadrul Ambasadei României în Polonia, Varșovia. Iar între 2001 și 2004 a fost șef al Poliției Basarabi.
 
Ca urmare a rezultatelor obținute în activitatea profesională, George Dorel Popa a primit diplome de merit și de excelență, precum și scrisori de multumire din partea mai multor autorități naționale și internaționale,
 
În final, mai precizăm că George Dorel Popa a fost decorat de vicepremierul Republicii Polone, de minisirul de interne polon, precum și de ministrul afacerilor interne al României.
 
CV-ul complet poate fi citit integral accesând secțiunea documente.
 
Potrivit ultimei declarații de avere pusă la dispoziție de Agenția Națională de Integritate (document completat în iunie 2017), George Dorel Popa avea o casă în Constanța, în suprafață de 107 mp, un auto marca Skoda și trei credite și un venit de 58.104 USD și 10.486 lei.   
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 
Citește și
 
Fostul şef al Poliţiei Judeţene şi al Informaţiilor din Constanţa şi-a închis Agenția de Detectivi SRL
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Zizi 25 Aug, 2021 09:18 Mult succes noului director!!! ca are multa nevoie