Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Recalculare pensie“ Dosar deschis de mai mulți foști șefi din Poliția Constanța și Serviciul de Informații și Protecție Internă, la Curtea de Apel

ro

29 Oct, 2023 17:00 1293 Marime text
  • Dosarul a fost inițial înregistrat la Tribunalul Constanța, dar instanța a stabilit, la finele acestei săptămâni, că, în cauză, competența de soluționare a litigiului aparține Curții de Apel.
  • Dosarul are indicativul 1375/118/2023, iar printre reclamanți se regăsesc mai mulți foști șefi sau lucrători din Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța.
  • Printre aceștia se află și comisarul șef George Dorel Popa, fost inspector șef al IPJ Constanța, dar și fost șef al Serviciului de Informații și Protecție Internă (SIPI) Constanța.
Curtea de Apel Constanța va judeca dosarul deschis de mai mulți foști șefi din Poliția Constanța și Serviciul de Informații și Protecție Internă Constanța, acțiunea lor vizând recalcularea pensiei.
 
Dosarul a fost inițial înregistrat la Tribunalul Constanța, dar instanța a stabilit, la finele acestei săptămâni, că, în cauză, competența de soluționare a litigiului aparține Curții de Apel.
 
Așa se face că acum dosarul a ajuns vineri, 27 octombrie 2023, pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel, unde urmează să fie repartizat aleatoriu unui complet de judecată și să se stabilească data primei înfățișări.
 
Dosarul are indicativul 1375/118/2023, iar printre reclamanți se regăsesc mai mulți foști șefi sau lucrători din Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța.
 
Printre aceștia se află și comisarul șef George Dorel Popa, fost inspector șef al IPJ Constanța, dar și fost șef al Serviciului de Informații și Protecție Internă (SIPI) Constanța.
 
În cauză, reclamanți în proces alături de fostul șef al SIPI sunt și cms. șef Lucian Gheorghe, fost șef al Serviciului Cabinet din IPJ, fost șef al Poliției Municipiului Constanța, cms. șef Mihai Tănăselea, fostul șef al Poliției Năvodari, cms. șef Romeo Ilie, fost șef al Structurii de Securitate a IPJ, cms. șef Florin Mănucu, fost adjunct al Secției 5 Poliție, fost șef al Poliției Municipiului Constanța, cms. șef Constantin Bădîngă, fost șef Birou Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Constanța, dar și alții.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de o cerere de „recalculare pensie“.
 
Joi, 26 octombrie 2023, judecătorii Secției I Civile a Tribunalului, în completul LM 4, format, potrivit surselor noastre, din magistratul Vlad Andrei Ardeleanu și asistenții judiciari Raluca Guran și Georgeta Chioveanu, au decis declinarea dosarului la Curtea de Apel Constanța.
 
Instanța a admis excepția de necompetență materială a Tribunalului, hotărârea instanței fiind fără cale de atac.
 
Amintim, acesta nu este singurul dosar vizând pensiile deschis de foștii șefi din poliție.
 
Dosarul 1478/118/2023, la rândul său, vizează măsurile privind actualizarea și indexarea pensiilor.
 
Cazul, de asemenea, a fost declinat de către Tribunal la Curtea de Apel, dar Curtea de Apel a stabilit, la rândul său, că, de fapt, competența de soluționare ar aparține Tribunalului.
 
În această situație, acest dosar a fost trimis la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, pentru rezolvarea conflictului negativ de competență.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Dosarul foștilor șefi din Poliția Constanța și Serviciul de Informații, „plimbat“ între judecători. Ce au cerut polițiștii?
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii