Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost poliţist constănţean, condamnat la şapte ani de închisoare, eliberat condiţionat. DNA se opune

ro

22 Oct, 2018 00:00 2532 Marime text
Judecătoria Medgidia a dispus eliberarea condiţionată a unui fost agent de poliţie în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa.
 
Decizia nu a fost definitivă, ea fiind atacată la Tribunalul Constanţa.
 
Fostul poliţist a fost condamnat, în februarie 2015, la şapte ani de închisoare, pentru luare de mită şi şantaj.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
 
„În perioada 14 februarie 2011 - 14 iunie 2011, inculpaţii (…), agent-şef de poliţie în cadrul IPJ Constanţa - Serviciul de investigare a fraudelor, şi (…), administrator şi asociat unic al SC (…) SRL, au constrâns o persoană (inculpat într-un dosar penal instrumentat de agentul-şef de poliţie şi denunţător în prezenta cauză) să îi remită lui (…) trei terenuri agricole intravilane situate în Comuna 23 August, judeţul Constanţa, şi un apartament situat în Comuna Agigea, bunuri în valoare totală de 75.000 de euro, prin ameninţarea că, în caz contrar, inculpatul (…) va conduce tendenţios cercetările în respectiva cauză penală în aşa fel încât denunţătorului să îi fie agravată răspunderea penală, cu consecinţa condamnării sale la pedeapsa cu închisoare în regim de detenţie“.
 
„În cauza penală instrumentată de (…), denunţătorul avea calitatea de inculpat, iar (…), pe cea de parte vătămată. Prejudiciul reclamat de (…) se ridica la suma de 100.000 de euro şi, pentru a-l determina pe (…) să îl ajute să recupereze aceşti bani, (…) i-a dat agentului de poliţie un autoturism marcă de lux în valoare de 17.462,19 euro, cu titlu de mită. După ce bunurile precizate mai sus au fost date de denunţător lui (…), în perioada 14 iunie 2011 - 22 decembrie 2012, inculpaţii (…), apelând la acelaşi tip de ameninţări ca cele descrise mai sus, au constrâns denunţătorul să îi remită lui (…) încă 30.000 de euro în contul aceluiaşi debit“.
 
„De asemenea, prin intermediul inculpatului (…), (…) a pretins de la aceeaşi persoană să îi dea suma de 15.000 de euro, cu titlu de mită, pentru a coordona cercetările astfel încât denunţătorul să fie absolvit de orice răspundere penală. La data de 22 decembrie 2012, inculpatul (…) a primit de la denunţător suma totală de 45.000 de euro, din care 30.000 de euro pentru sine şi 15.000 de euro pentru agentul de poliţie (…), procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante“.
 
Recent, Judecătoria Medgidia a dispus eliberarea condiţionată a fostului agent de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa.
 
În faţa instanţei, având cuvântul, fostul poliţist a precizat că, dacă va fi eliberat, se va angaja în cadrul unei societăţi, la Biroul Juridic, având în vedere că are pregătirea necesară pentru a face acest lucru.
 
Mai mult decât atât, instanţa reţine că fostul poliţist a respectat normele de convieţuire în mediul penitenciar, nu a fost sancţionat disciplinar, a fost recompensat şi a participat la activităţi educative şi lucrative.
 
Decizia Judecătoriei Medgidia a fost atacată de DNA Constanţa la Tribunalul Constanţa. Primul termen a fost stabilit pentru data de 29 octombrie.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii