Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:39 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Electrocentrale Constanța SA, proces pe nouă hectare de teren! Judecătorii verifică dacă e gata expertiza

ro

10 Sep, 2023 17:00 898 Marime text
  • Electrocentrale Constanța SA se află în insolvență, fiind depus Planul de reorganizare al societății.
Judecătorii de la Tribunalul Constanța vor deschide mâine, 11 septembrie 2023, din nou, dosarul în care Electrocentrale Constanța SA a chemat în judecată Consiliul Local pentru o suprafață de peste 87.000 de metri pătrți, terenul fiind situat chiar în spatele termocentralei.
 
Cazul fusese amânat în luna mai pentru lipsa raportului expertizei dispuse în cauză, iar la termenul de mâine instanța va verifica dacă, între timp, expertul a reușit să realizeze lucrarea.
 
Dosarul are indicativul 1734/118/2022* și are ca obiect revendicarea dreptulului de proprietate al societății Electrocentrale Constanța SA asupra terenului proprietate privată situat în bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 123, din municipiu.
 
Acțiunea este în contradictoriu cu UAT Constanța și Consiliul Local Municipal Constanța.
 
„Terenul este în suprafață totală de 87.508,55 mp și se află în patrimoniul societății debitoare“, spun surse oficiale.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, surse apropiate cazului au explicat, pentru ZIUA de Constanța, că acțiunea este promovată în instanță în temeiul articolului 563 din Codul civil – acțiunea în revendicare.
 
Potrivit textului de lege amintit, „proprietarul unui bun are dreptul de a-l revendica de la posesor sau de la o altă persoană care îl deține fără drept. El are, de asemenea, dreptul la despăgubiri, dacă este cazul“.
 
Sursele citate anterior au mai explicat faptul că terenul în cauză, ce aparține Electrocentrale Constanța SA, ar fi fost intabulat în patrimoniul municipiului Constanța în baza unor hotărâri ale Consiliului Local Constanța.
 
În acest context, reprezentanții Electrocentrale Constanța SA s-au adresat instanței de judecată, pentru soluționarea situației create.
 
Electrocentrale Constanța SA se află în insolvență, fiind depus Planul de reorganizare al societății.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Firme din Constanța
Ce decizii au adoptat administratorii Termocentrale Constanța SRL, după preluarea activelor CET Palas?

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii