Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:18 05 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Portul Procesul unui fost șef din Vama Agigea, suspendat de Tribunal

ro

24 Jun, 2020 00:00 1314 Marime text
  • Acesta solicită repararea prejudiciilor ce i-au fost cauzate de erorile judiciare.
  • Dosarul a fost suspendat săptămâna trecută de către magistrații Tribunalului Constanța.
  • Decizia poate fi atacată cu recurs pe durata suspendării.
Magistrații Tribunalului Constanța au decis suspendarea procesului în care fostul șef din Vama Agigea Adrian Milea a dat statul în judecată. Concret, acesta solicită repararea prejudiciilor cauzate în cazul său de erorile judiciare. Arestat, acuzat și, ulterior, achitat definitiv în mega-dosarul Portul, instrumentat de Direcția Națională Anticorupție, Milea solicită repararea prejudiciilor pe care le-a suferit stând în arest preventiv, în contextul în care, la finele procesului, a fost achitat de acuzațiile aduse de DNA.
Procesul în care Adrian Milea, lucrător vamal și șef control fizic containere în cadrul Biroului Vamal Constanța Sud Agigea, a dat statul în judecată a fost suspendat zilele trecute de către magistrații Tribunalului Constanța. Decizia a fost luată în temeiul articolului 411 alineat 1 punctul 1 din Codul de procedură civilă și poate fi atacată cu recurs pe durata suspendării.
Așa cum am menționat anterior, închis preventiv la cererea Direcției Naționale Anticorupție pentru circa șase luni, în celebrul Dosar Portul, pentru ca apoi să fie achitat definitiv, la capătul unul lung proces, fostul vameș Adrian Milea solicită acum, prin intermediul unui dosar civil, repararea prejudiciului cauzat de erorile judiciare în cazul său.
 

Anchetă DNA din 2011

Ancheta ce a dus la arestarea preventivă a lui Adrian Milea, lucrător vamal și șef control fizic containere în cadrul Biroului Vamal Constanța Sud Agigea, a fost anunțată de DNA la data de 23 mai 2011. Acuzațiile formulate de procurori erau de iniţiere, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat.
Printre persoanele acuzate cu această ocazie se afla şi Adrian Milea, care inițial a fost reținut de procurori și, ulterior, arestat preventiv pentru o perioadă de aproape șase luni. Procesul privind ancheta procurorilor din Portul Constanța Sud Agigea s-a încheiat definitiv în luna iulie 2019, cu achitarea acuzaților.
Adrian Milea a fost achitat de acuzaţia de „iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat, ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup“ şi, respectiv, de „luare de mită“ în temeiul articolului 16, alineat 1, litera c din Codul de procedură penală. Potrivit textului de lege respectiv, achitarea s-a decis întrucât „nu există probe că persoana a săvârşit infracţiunea“.


Citește și:

Doi dintre inculpaţii dosarului Portul au dat în judecată Statul Român. Tribunalul Constanţa a stabilit primele termene!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii