Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un vameș din Constanța ar putea primi mii de euro de la Statul Român, dar Anticorupția se opune! Când judecă dosarul Curtea Supremă

ro

22 Oct, 2022 00:00 1556 Marime text
  • Curtea Supremă a stabilit că va judeca recursurile declarate de părți la data de 7 decembrie 2022.
Curtea Supremă de Justiție a României a stabilit data la care va analiza recursul declarat de DNA Constanța în dosarul în care judecătorii din Constanța au stabilit că un vameș din oraș ar trebui să primească circa 10.000 de euro – despăgubiri de la Statul Român pentru o anchetă anticorupție desfășurată față de acesta!
 
Este vorba despre dosarul deschis de către Adrian Milea, lucrător vamal în Vama Constanța Sud Agigea, șef control fizic containere în Biroul Vamal Constanța Sud, pentru repararea prejudiciilor pe care le-a suferit din cauza erorilor judiciare produse în cazul său.
 
Adrian Milea a fost anchetat în cadrul mega-anchetei anticorupție denumită generic Dosarul Portul, iar la final a fost achitat definitiv de două instanțe.
 
Ulterior, acesta s-a adresat instanței cu o acțiune de reparare a prejudiciilor cauzate de erorile judiciare în cazul său.
 
Instanțele din Constanța, respectiv Tribunalul și Curtea de Apel, au admis în parte acțiunea sa și, potrivit deciziei Curții de Apel Constanța, Adrian Milea ar urma să primească despăgubiri în sumă de 50.000 de lei, adică circa 10.000 de euro, la cursul actual.
 
Decizia Curții de Apel însă a nemulțumit toate părțile din dosar, așa încât hotărârea a fost atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție și de procurorii DNA Constanța, și de Statul Român, dar chiar și de Adrian Milea, acesta din urmă solicitând prin cererea de chemare în judecată despăgubiri de 2.350.000 de lei (adică peste 450.000 de euro).
 
Curtea Supremă a stabilit că va judeca recursurile declarate de părți la data de 7 decembrie 2022.
 
Oricare va fi decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție a României, ea va fi definitivă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Achitat după șase luni de închisoare
Un vameș din Constanța cere un milion de euro daune! Cât a primit, în primă instanță. Procurorii DNA, nemulțumiți

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii