Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:20 29 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vameș din Dosarul Portul, despăgubit cu 10.000 de euro! DNA atacă soluția

ro

27 May, 2022 00:00 1182 Marime text
Tribunalul Constanța - sala de judecată
  • Anchetat și deferit instanței în mega-ancheta cunoscută generic drept „Dosarul Portul“, dosar instrumentat de DNA, Adrian Milea a fost achitat definitiv de Curtea Supremă a României în acest dosar.
  • Instanțele din Constanța, respectiv Tribunalul și Curtea de Apel, au admis în parte acțiunea sa și, potrivit deciziei Curții de Apel Constanța, Adrian Milea ar urma să primească despăgubiri în sumă de 50.000 de lei.
  • Decizia Curții de Apel însă a nemulțumit toate părțile din dosar.
DNA Constanța s-a adresat Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru a schimba hotărârea judecătorilor din Constanța în urma căreia Adrian Milea, lucrător vamal în Vama Constanța Sud Agigea, șef control fizic containere în Biroul Vamal Constanța Sud, ar urma să primească circa 10.000 de euro de la Statul Român!
 
Banii ar uma să fie primiți de vameșul din Constanța pentru repararea prejudiciilor de care acesta a suferit ca urmare a erorilor judiciare comise în cazul său.
 
Anchetat și deferit instanței în mega-ancheta cunoscută generic drept „Dosarul Portul“, dosar instrumentat de DNA, Adrian Milea a fost achitat definitiv de Curtea Supremă a României în acest dosar.
 
Ulterior, acesta s-a adresat instanței cu o acțiune de reparare a prejudiciilor cauzate de erorile judiciare în cazul său.
 
Instanțele din Constanța, respectiv Tribunalul și Curtea de Apel, au admis în parte acțiunea sa și, potrivit deciziei Curții de Apel Constanța, Adrian Milea ar urma să primească despăgubiri în sumă de 50.000 de lei.
 
Decizia Curții de Apel însă a nemulțumit toate părțile din dosar, așa încât hotărârea a fost atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție și de procurorii DNA Constanța, și de Statul Român, dar chiar și de Adrian Milea, acesta din urmă solicitând prin cererea de chemare în judecată despăgubiri de 2.350.000 de lei (adică peste 450.000 de euro).
 
Acum, Curtea Supremă urmează să stabilească data primei înfățișări pentru judecarea recursurilor declarate în cauză.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Un vameș din Constanța, pe cale să primească 10.000 de euro! Cine și de ce trebuie să achite banii
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii