Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:26 19 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Petrotel Lukoil, amânat pentru 2018. Procurorii au calculat un presupus prejudiciu de peste 1,7 milioane de euro

ro

08 Dec, 2017 00:00 1817 Marime text
Instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, dosarul Petrotel Lukoil, în care a fost calculat un prejudiciu de 1.766.766.125,10 euro, a fost amânat pentru anul viitor. Cauza se află pe rolul Tribunalului Prahova, instanţă care a stabilit ca noul termen să aibă loc pe data de 16 ianuarie 2018, pentru a da posibilitate expertului să răspundă/să exprime punctul de vedere cu privire la obiecţiunile formulate de Ministerul Public la raportul de expertiză.

Cine sunt inculpaţii

Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Andrey Iurevici Bogdanov, cetăţean rus, director general şi membru în Consiliul de Administraţie al SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, este bănuit de folosire cu rea-credinţă a capitalului societăţii şi spălare de bani. Asta în timp ce SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti este suspectată de spălare de bani. Mai departe, Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda este acuzată de complicitate la folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani.
 
În sarcina lui Andrei Raţă, cetăţean moldovean, membru în Consiliul de Administraţie al SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, s-a reţinut infracţiunea de folosire cu rea-credinţă a creditului societăţii şi spălare de bani, iar Dan Dănulescu, director general adjunct în cadrul SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, este bănuit de complicitate la folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani.
 
Dorel Duţu, 
contabil-şef în cadrul SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, este acuzat de complicitate la folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani. Alexey Voinstev, cetăţean rus, director general adjunct în cadrul SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, a fost trimis în judecată pentru complicitate la folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii, în timp ce Olga Kuzina, cetăţean rus, director general adjunct în cadrul SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, este suspectată de complicitate la folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani. În cauză, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au calculat un prejudiciu de 7.597.094.338,10 lei, echivalent a 1.766.766.125,10 euro.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii