Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toţi inculpaţii din dosarul Petrotel Lukoil, achitaţi. Procurorii contestă decizia

ro

07 Nov, 2018 00:00 1615 Marime text
Procurorii din Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au contestat decizia judecătorilor Tribunalului Prahova privind achitarea inculpaţilor din dosarul Petrotel Lukoil! Amintim că în prezenta cauză a fost calculat un prejudiciu de 1.766.766.125,10 euro. Contestaţia procurorilor va fi trimisă spre soluţionare Curţii de Apel Ploieşti.
 
Potrivit datelor oficiale, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au dispus trimiterea în judecată a lui Andrey Iurevici Bogdanov, cetăţean rus, director general şi membru în Consiliul de Administraţie al SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, bănuit de folosire cu rea-credinţă a capitalului societăţii şi spălare de bani. Asta în timp ce SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti este suspectată de spălare de bani. Mai departe, Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda este acuzată de complicitate la folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani.
 
În sarcina lui Andrei Raţă, cetăţean moldovean, membru în Consiliul de Administraţie al SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, s-a reţinut infracţiunea de folosire cu rea-credinţă a creditului societăţii şi spălare de bani, iar Dan Dănulescu, director general adjunct în cadrul SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, este bănuit de complicitate la folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani.
 
Dorel Duţu, contabil-şef în cadrul SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, este acuzat de complicitate la folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani. Alexey Voinstev, cetăţean rus, director general adjunct în cadrul SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, a fost trimis în judecată pentru complicitate la folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii, în timp ce Olga Kuzina, cetăţean rus, director general adjunct în cadrul SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, este suspectată de complicitate la folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani.
 
Recent, Tribunalul Prahova a dispus achitarea inculpaţilor: 1) Bogdanov Andrey Iurevici, pentru săvârşirea infracţiunilor de folosirea cu rea credinţă a capitalului societăţii, 2) Raţă Andrei, pentru săvârşirea infracţiunilor de folosirea cu rea-credinţă a capitalului societăţii, 3) Duţu Dorel, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la folosirea cu rea-credinţă a capitalului societăţii şi complicitate la spălare a banilor, 4) Vointsev Alexey, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la folosirea cu rea-credinţă a capitalului societăţii, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la folosirea cu rea-credinţă a capitalului societăţii şi complicitate la spălare a banilor, 6) Dănulescu Dan, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la folosirea cu rea-credinţă a capitalului societăţii şi complicitate la spălare a banilor, 7) SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor, 8) Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la folosirea cu rea-credinţă a capitalului societăţii şi complicitate la spălare a banilor.
 
Instanţa a luat act că persoana vătămată SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti nu s-a constituit parte civilă în procesul penal, iar Societatea De Investiţii Financiare Muntenia SA a renunţat la pretenţiile civile.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii