Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:54 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, menținut în arest la cererea DNA Constanța! (MINUTĂ)

ro

27 Sep, 2023 17:00 1060 Marime text
 
 
  • Potrivit DNA, „în perioada 30 august - 04 septembrie 2023, inculpatul Meran Dorin, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 25.000 lei și alte foloase necuvenite, pentru a-i aplica acestuia o amendă mai mică ori chiar sancțiunea avertismentului ca urmare a unui control efectuat de către inculpat la un punct de lucru al unei societăți comerciale administrată de martor“. 
  • „La data de 04 septembrie 2023, suma de bani, pretinsă anterior, ar fi fost remisă inculpatului în autoturismul acestuia, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante“, se mai arată în ancheta procurorilor. 
  • Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au solicitat și obținut menținerea în stare de arest preventiv a lui Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea!
 
Decizia nu este una definitivă!
 
Oficial!:

Solutia pe scurt: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casașie și Justiție – DNA - Serviciul Teritorial Constanța. În baza art. 234 si urm C.p.p. prelungește măsura arestării preventive luată față de inculpatul Meran Dorin, pe o perioadă de 14 zile, începand cu data de 5.10.2023 și până la data de 18.10.2023, inclusiv. Respinge cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă arestului la domiciliu sau control judiciar, formulată de aparatorul inculpatului, ca nefondată. Măsura se comunică administrației locului de detinere . În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație in termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 27.09.2023.

 Decizia a fost luată, potrivit datelor noastre, de magistratul Antoaneta Ardeleanu, de la Tribunalul Constanța.     
 
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
 

În perioada 30 august - 04 septembrie 2023, inculpatul Meran Dorin, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 25.000 lei și alte foloase necuvenite, pentru a-i aplica acestuia o amendă mai mică ori chiar sancțiunea avertismentului ca urmare a unui control efectuat de către inculpat la un punct de lucru al unei societăți comerciale administrată de martor.
 
La data de 04 septembrie 2023, suma de bani, pretinsă anterior, ar fi fost remisă inculpatului în autoturismul acestuia, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
 
Inculpatului Meran Dorin i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
La data de 05 septembrie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


 
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Comunicat oficial
Monica Macovei, fostul ministru al Justiției, trimisă în judecată la Constanța

 
Breaking News
Curtea de Apel Constanța, anunț de ultim moment în dosarul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia

 
Mega-dosar la DIICOT Constanța! 15 persoane trimise în judecată
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii