Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:38 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul comisar-șef al Gărzii de Mediu Tulcea, deferit instanței de DNA Constanța! S-a fixat data primei înfățișări

ro

01 Dec, 2023 17:00 1045 Marime text
  • Secția Penală a Tribunalului Tulcea a stabilit ca procesul să înceapă anul viitor, pe data de 23 ianuarie 2024.
  • În cauză, Dorin Meran este cercetat pentru luare de mită.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Judecătorii Tribunalului Tulcea au fixat data la care va avea loc prima înfățișare în procesul în care Meran Dorin, fostul șef al Comisariatului județean Tulcea din cadrul Gărzii Naționale de Mediu a fost deferit instanței de către procurorii DNA Constanța.
 
Secția Penală a Tribunalului Tulcea a stabilit ca procesul să înceapă anul viitor, pe data de 23 ianuarie 2024.
 
Amintim, la finele lunii noiembrie 2023, instanța a dat undă verde pentru începerea cercetărilor specifice în dosarul instrumentat de procurorii anticorupție din Constanța vizându-l pe fostul șef al Gărzii de Mediu Tulcea.
 
În cauză, potrivit DNA, Meran Dorin este suspectat de luare de mită, în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
 
„În perioada 30 august - 04 septembrie 2023, inculpatul Meran Dorin, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 25.000 lei și alte foloase necuvenite, pentru a-i aplica acestuia o amendă mai mică sau chiar sancțiunea avertismentului ca urmare a unui control efectuat de către inculpat la un punct de lucru al unei societăți comerciale, administrată de martor“.
 
Au mai spus reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție că „la data de 04 septembrie 2023, suma de bani, pretinsă anterior, ar fi fost remisă inculpatului în autoturismul acestuia, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante“.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză, conform DNA.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Începe procesul lui Meran Dorin, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, trimis în judecată de DNA Constanța!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii