Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, rămâne în arest, la Constanța! (MINUTĂ)

ro

13 Sep, 2023 11:38 1125 Marime text
  • Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, rămâne în arest! Decizia este definitivă și a fost luată miercuri, 13 septembrie 2023, de judecătorii de la Curtea de Apel Constanța.

Oficial!

În baza art.4251 alin.7 pct.1 lit. b Cod de procedură penală, respinge contestația formulată de inculpatul Meran Dorin împotriva încheierii de ședință nr.108/05.09.2023 pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți al Tribunalului Constanța în dosarul penal nr.6093/118/2023, ca nefondată. În baza art.275 alin.2 Cod de procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Cercetată și pronunțată în camera de consiliu-azi 13.09.2023, prin punerea acesteia la dispoziția inculpatului și a procurorului, prin mijlocirea grefei instanței.


Dorin Meran a fost arestat preventiv zilele trecute, de Tribunalul Constanța, prin decizia nr. 108/2023, din 05.09.2023, la cererea procurorilor DNA Constanța.
 

Amintim că prin comunicatul nr. 912/VIII/3, din 05 septembrie 2023, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 04 septembrie 2023, a inculpatului: MERAN DORIN, comisar-șef al Comisariatului județean Tulcea din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.
 
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
 
În perioada 30 august - 04 septembrie 2023, inculpatul Meran Dorin, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 25.000 lei și alte foloase necuvenite, pentru a-i aplica acestuia o amendă mai mică ori chiar sancțiunea avertismentului ca urmare a unui control efectuat de către inculpat la un punct de lucru al unei societăți comerciale administrată de martor.
 
La data de 04 septembrie 2023, suma de bani, pretinsă anterior, ar fi fost remisă inculpatului în autoturismul acestuia, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
 
Inculpatului Meran Dorin i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 


La data de 05 septembrie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Știri justiție Constanța
Primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis - 18 ianuarie 2024.


Știri justiție Constanța
Polițistul de la Autostrăzi condamnat pentru că ar fi dezvăluit unui amic unde sunt amplasate radarele, nemulțumit de pedeapsă


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii