Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:55 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe procesul lui Meran Dorin, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, trimis în judecată de DNA Constanța!

ro

20 Nov, 2023 12:55 1138 Marime text
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Judecătorii de la Tribunalul Tulcea au dat undă verde pentru începerea cercetărilor specifice în dosarul în care procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Meran Dorin, fostul comisar-șef al Comisariatului județean Tulcea din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

Decizia tribunalului nu este una definitivă!

Oficial!

Solutia pe scurt: În temeiul art.346 alin.1 Cod pr.penală Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 135/P/2023 al D.N.A. – Serviciul Teritorial Constanţa prin care a fost trimis în judecată inculpatul Meran Dorin pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, prev. de art.6 şi art.7 lit. c din Legea nr.78/2000, rap. la art.289 alin.1 Cod penal, cu aplic. art.35 alin.1 Cod penal. Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi dispune începerea judecăţii . Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare.


Potrivit DNA, Meran Dorin este suspectat de luare de mită, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada 30 august - 04 septembrie 2023, inculpatul Meran Dorin, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 25.000 lei și alte foloase necuvenite, pentru a-i aplica acestuia o amendă mai mică sau chiar sancțiunea avertismentului ca urmare a unui control efectuat de către inculpat la un punct de lucru al unei societăți comerciale, administrată de martor.

La data de 04 septembrie 2023, suma de bani, pretinsă anterior, ar fi fost remisă inculpatului în autoturismul acestuia, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.


Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Meran Dorin, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, trimis în judecată de DNA, pus în libertate

Averea și interesele lui Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, acuzat de DNA Constanța de luare de mită (DOCUMENTE)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii