Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, arestat la Constanța! Este cercetat de DNA pentru luare de mită

ro

05 Sep, 2023 19:33 1129 Marime text


Tribunalului Constanța a decis azi, 5 septembrie 2023, arestarea preventivă a lui Meran Dorin, comisar-șef al Comisariatului județean Tulcea din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, cercetat de DNA Constanța, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

Decizia de azi nu este una definitivă.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 30 august - 04 septembrie 2023, inculpatul Meran Dorin, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 25.000 lei și alte foloase necuvenite, pentru a-i aplica acestuia o amendă mai mică ori chiar sancțiunea avertismentului ca urmare a unui control efectuat de către inculpat la un punct de lucru al unei societăți comerciale administrată de martor.

La data de 04 septembrie 2023, suma de bani, pretinsă anterior, ar fi fost remisă inculpatului în autoturismul acestuia, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatului Meran Dorin i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.



Iată ce precizări oficiale fac procurorii:

În baza art. 226 C.p.p. admite propunerea formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casație și Justiție-DNA-Serviciul Teritorial Constanța. În baza art. 223 alin.2 C.p.p. in referire la art. 202 alin.1 si 3 C.p.p. dispune arestarea preventivă a inculpatului MERAN DORIN- pe o perioadă de 30 zile, începând cu data 5.09.2023 și până la data de 4.10.2023, inclusiv. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă. Respinge cererile formulate de inculpat, prin aparator, de luare a măsurii arestului la domiciliu sau control judiciar.

Măsura se comunică administrației locului de deținere. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat ramân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație in termen de 48 de ore de la pronunțare pentru inculpat și de la comunicare pentru procuror. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 5.09.2023






PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 
Citește și:

Averea și interesele lui Dorin Meran, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, acuzat de DNA Constanța de luare de mită (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii