Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:04 01 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA. Sinteza condamnărilor în luna martie. Care au fost pedepsele dispuse de judecători

ro

30 Apr, 2020 14:46 505 Marime text

În luna martie 2020, în dosare de corupție instrumentate de D.N.A., au fost condamnați 34 inculpați prin 21 hotărâri judecătorești definitive, iar între cei condamnați definitiv figurează persoane care, la data faptelor, aveau următoarele funcții:

un prim procuror, un manager de spital de urgenta județean, 4 primari de comună, un viceprimar de comună și un director în cadrul unei societăți naționale.

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 34 inculpați variază între 6 ani închisoare și 1 an și 2 luni amânare.

Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii