Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Constanța a trimis-o în judecată pe Irina Manole, șefă în OJFIR Tulcea. Libertatea, decisă mâine

ro

12 May, 2021 00:00 1853 Marime text
  • „Inculpata Manole Irina, printr-un intermediar, ar fi pretins și primit suma de 70.000 lei“, potrivit DNA.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a Irinei Manole, fosta șefă a Serviciului active fizice și plăți directe din cadrul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (O.J.F.I.R.) Tulcea, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Tulcea.

Mâine, 13 mai 2021, Tribunalul Tulcea va analiza măsura preventivă dispusă în prezenta cauză.

Oricare va fi decizia judecătorilor din Tulcea, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

„În perioada martie - aprilie 2021, inculpata Manole Irina, în calitatea menționată mai sus, printr-un intermediar, ar fi pretins și primit suma de 70.000 lei de la o persoană (martor în cauză), beneficiară a unui proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile, împrejurare în care procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Suma respectivă reprezintă jumătate (50%) din banii încasați de la O.J.F.I.R. Tulcea, sub formă de finanțare europeană, de către persoana respectivă în cadrul Măsurii «Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri» și ar fi fost primită de inculpată pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv pentru «ajutorul» acordat martorului la întocmirea, depunerea și aprobarea proiectului finanțat din fonduri europene nerambursabile.“

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și

Niculina Milea, șefă în APIA Tulcea, cercetată în dosarul Irinei Manole, din OJFIR Tulcea, acuzată de luare de mită (referat propunere de arestare)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii