Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:00 22 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Constanţa a „lucrat“ doi primari din judeţ. Judecătorii au rămas în pronunţare

ro

17 Jan, 2018 00:00 2197 Marime text
Judecătorii din Tribunalul Constanţa au rămas în pronunţare în dosarul în care Ion Soare şi Gheorghe Popescu, la data presupuselor fapte primari ai comunelor Cogealac şi Fântânele, judeţul Constanţa, au fost deferiţi justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Cei doi foşti primari sunt acuzaţi de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
Dosarul se află în faza măsurilor şi excepţiilor dispuse de judecătorul de cameră preliminară, iar instanţa a stabilit termen pentru deliberare şi pronunţare la data de 22 ianuarie. Oricare va fi decizia Tribunalului Constanţa, aceasta va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
 
„La data de 18 ianuarie 2006, inculpaţii Soare Ion şi Popescu Gheorghe, în calitate de primari ai comunelor Cogealac şi Fântânele, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu încălcarea prevederilor legale, au încheiat un acord privind predarea, din administrarea Primăriei Cogealac spre administrarea Primăriei comunei Fântânele, a unei suprafeţe totale de teren de 371,19 ha.
 
În această suprafaţă a fost inclusă în mod abuziv şi suprafaţa de 24.438 mp închiriată anterior de către o societate comercială, în urma organizării unei licitaţii de Primăria comunei Mihai Viteazu.
 
Mai mult, în urmă cu un an, la data de 24 ianuarie 2005, inculpatul Soare Ion, primarul comunei Cogealeac, convenise cu primarul comunei Mihai Viteazu că respectiva suprafaţă aparţine comunei Mihai Viteazu.
 
Aceste demersuri ale inculpaţilor au avut drept consecinţă obţinerea unor foloase necuvenite de către Primăria Fântânele, concomitent cu producerea unui prejudiciu în cuantum de 201.600 de euro şi 531.822 de lei în dauna societăţii beneficiare a terenului respectiv“.
 

În cauză, reprezentantul societăţii păgubite în maniera de mai sus s-a constituit parte civilă, cu suma de aproximativ 2,5 milioane de euro.
 
În cauză s-a dispus măsura asigurătoare a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin celor doi inculpaţi.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătoare dispuse în cauză.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii