Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA a calculat un prejudiciu de 12 milioane euro Dosarul fostului șef al RAJDP Constanța, termen azi la Curtea de Apel

ro

03 Aug, 2021 00:00 1996 Marime text
 
 
  • Fostul șef al RAJDP Constanța este bănuit de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, dar și de luare de mită în formă continuată
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de deținere, a lui Adrian George Gâmbuțeanu, la data faptei director general al Regiei Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (R.A.J.D.P.) Constanța.
 
În cauză, DNA a calculat un prejudiciu de 12 milioane euro. 
 
Cauza – aflată în faza camerei preliminare – este la Curtea de Apel Constanța, azi fiind programat un nou termen.
 
Ședința de azi a fost stabilită pentru pregătirea apărării.
 
Potrivit DNA, Adrian George Gâmbuțeanu este bănuit de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, dar și de luare de mită în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut printre altele că „inculpatul Gâmbuțeanu Adrian George, în calitatea menționată mai sus, „ar fi pretins de la 11 prestatori de servicii care colaborau cu Regia, direct sau prin intermediari, să facă donații/sponsorizări către filiala județeană a partidului din care făcea parte sau plăți către două societăți comerciale„.
 
„Reprezentanții celor două societăți făceau parte din cercul relațional al conducerii partidului din care făcea parte și inculpatul, fiind furnizori de materiale publicitare pentru campaniile electorale. În situația în care cei 11 oamenii de afaceri ar fi refuzat plata acelor sume de bani, inculpatul ar fi dispus să nu le mai fie achitate facturile ce aveau ca obiect serviciile prestate în beneficiul Regiei. Suma totală pretinsă de inculpat și plătită de furnizori în modalitățile mai sus ar fi în cuantum de 386.000 lei (128.000 lei donații/sponsorizări către partid, 102.000 lei plăți către una dintre societăți și 156.000 lei plăți către cealaltă). Faptele descrise ar fi fost săvârșite în perioada iunie 2011 - iunie 2013“, potrivit DNA.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Dosarul Belina! Judecătorii au stabilit termenul cu numărul 31. Printre inculpați, un fost vicepremier al României şi fost angajat al CJC
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii