Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:08 16 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Discuții la CSM despre președintele Curții de Apel Constanța

ro

07 Jul, 2022 00:00 685 Marime text
  • Magistratul Alina Gabriela Jurubiță a fost delegat pe funcție la începutul acestui an, în cadrul ședinței Secției pentru Judecători din 11 ianuarie, hotărârea de delegare intrând în vigoare pe 12 ianuarie 2022.
Consiliul Superior al Magistraturii va discuta astăzi, 7 iulie 2022, despre conducerea Curții de Apel Constanța.
 
Mai exact, Secția pentru Judecători a CSM va analiza astăzi propunerea de prelungire a delegării în funcția de președinte al Curții de Apel a magistratului Alina Gabriela Jurubiță.
 
Judecătorul a fost delegat pe funcție la începutul acestui an, în cadrul ședinței Secției pentru Judecători din 11 ianuarie, hotărârea de delegare intrând în vigoare pe 12 ianuarie 2022.
 
La momentul respectiv se arăta în informaţiile oficiale că „Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, cu unanimitatea voturilor valabil exprimate, delegarea doamnei judecător Jurubiţă Alina – Gabriela în funcţia de preşedinte al Curţii de Apel Constanţa, începând cu data de 12.01.2022, până la ocuparea funcţiei, prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni“.
 
Astăzi, Secția va pune în discuție prelungirea delegării pe funcție a magistratului.
 
Amintim, în paralel, CSM desfășoară concursul pentru ocuparea funcțiilor de conducere din instanțe, printre posturile scoase la concurs numărându-se și cel de președinte al Curții de Apel Constanța.
 
Pentru această funcție, s-au înscris la concurs patru judecători din cadrul instanței, fiind vorba despre magistrații Răzvan Anghel, Alina Gabriela Jurubiță, Gabriel Sandu Lefter și Claudiu Iulian Răpeanu.
 
După parcurgerea etapelor în cadrul examenului, rezultatele finale vor fi afișate de către Consiliul Superior al Magistraturii la data de 10 august 2022.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Cine sunt judecătorii care vor să conducă instanțele dobrogene! Patru pe loc, pentru președinția Curții de Apel Constanța! (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii